Meciul amical Germania – Olanda, anulat ”din motive de securitate”

imageResize

Meciul amical de fotbal dintre reprezentativele Germaniei, campioana mondială en titre, și Olandei, programat marți seara, la Hanovra, a fost anulat cu două ore înainte de start, ”din motive de securitate”, a anunțat poliția, fără a oferi mai multe amănunte.

Spectatorii, care se pregăteau să aducă un omagiu victimelor atentatelor teroriste de vineri, de la Paris, au părăsit arena în urma unei alerte cu bombă, a anunțat cotidianul Gazzetta dello Sport. Cancelarul german Angela Merkel era așteptată la meci, alături de alți miniștri ai guvernului, în semn de solidaritate cu Franța. De asemenea, doi miniștri olandezi, ministrul Apărării, Jeanine Hennes, și cel al Sănătății și Sportului, Edith Schippers, veniseră la meci.

Înaintea anulării meciului, polițiștii au izolat o zonă din exteriorul stadionului, după descoperirea unui colet suspect, potrivit AFP. Meciul era prevăzut să se desfășoare de la ora 21,45 (ora României).

”Am avut avertizări concrete că cineva din stadion dorește să detoneze explozibili”, a declarat, pentru DPA, șeful poliției din Hanovra, Volker Kluwe. Ministrul german de interne Thomas de Maiziere și omologul său in Saxonia Inferioară, unde se află Hanovra, vor susține o conferință de presă marți seara, a mai precizat DPA.

Tot din motive de securitate, luni seara a fost anulat amicalul dintre Belgia și Spania, campioana europeană en titre.

Componenții naționalei Germaniei au fost afectați de incidentele de la Paris, deoarece ei disputau la acea oră un meci amical cu Franța, chiar pe Stade de France, locul unuia dintre atentate. Toată delegația germană a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în vestiarele Stade de France.

AGERPRES

De același autor

Related Articles