Timişoara ajută Bucureştiul. Doi plămâni şi doi rinichi artificiali trimise victimelor de la Colectiv

operatie-640x4801

După ce în urmă cu două zile medici şi aparatură din toată ţara, dar şi de peste hotare, au plecat la Bucureşti, să ajute victimele de la Colectiv, de la Timişoara au fost trimise astăzi noi echipamente care vor salva vieţi. Acestea sunt pe drum spre Capitală.

Încă un plămân artificial, dar si doi rinichi artificiali, folositi pentru epurarea renală, au plecat încă de dimineaţă de la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu o ambulanţă spre Bucureşti.

Chiar din seara aceasta, aparatura, care va ajunge la Spitalul de Urgenţă Floreasca, va fi redistribuită spre spitalele în care  sunt internate victimele incendiului de la Colectiv, în funcţie de nevoie.

Un tânăr de 25 de ani a fost conectat la un plămân artificial, în urmă cu două zile. Potrivit medicilor, starea lui s-a îmbunătăţit şi este acum stabil.

Cu ajutorul aparaturii trimise de Spitalul Judeţean din Timişoara, răniţii din spitalele bucureştene vor putea fi trataţi mult mai eficient. Cu ajutorul plămânului artificial, sângele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces şi oxigenarea acestuia, iar rinichii artificiali au rolul de a curaţă deşeurile din sânge. (opiniatimisarei.ro)

Cele mai citite

Related Articles