Angajaţii Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa trăiesc din ajutoare sociale

uem (4)

Dintr-un total de 159 de angajaţi ai  Universitatăţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa, 52 au primit până acum ajutoarele sociale promise de Primăria municipiului, de circa 1.000 de lei, stabilite în urma anchetelor sociale efectuate.

În funcţie de veniturile realizate individual sau în familie, beneficiarii sunt în special din categoria personalului auxiliar, dar şi didactic. Alte câteva anchete sunt încă în derulare. Sumele au fost acordate din bugetul local conform hotărârii consilierilor. Acest ajutor nu rezolvă însă problema personalului, care  nu şi-a mai primit salariul de două luni şi  jumătate, deşi acesta şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu, iar desfăşurarea anului universitar nu a fost deocamdată perturbată.

Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa este prima unitate de învăţământ superior  de stat din România care a ajuns în aceasta situaţie de colaps financiar  generată în timp de subfinanţarea instituţiei. Cauza este direct legată  de  scăderea drastică a numarului de studenţi, număr care reprezintă cel mai important element în calcularea bugetului universităţii. O soluţie este fuzionarea cu Universitatea de Vest din Timişoara, proces care este  în desfăşurare. (Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles