CSM Şcolar Reşiţa continuă lupta cu AJF Caraş-Severin

CSM Scolar Resita-AS Oravita (6)

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Reşiţa acuză, în continuare, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin de încălcarea voită a regulamentului.

Comisia de Apel a decis rejucarea partidei dintre Metalul Bocşa şi Voinţa Lupac, din etapa a 9-a a Ligii a 4-a Caraş-Severin. Iniţial, Comisia de disciplină a sancţionat formaţia din Lupac cu pierderea partidei, pentru că a refuzat să intre pe teren şi să joace, şi a aplicat o amendă de 300 de lei.

Într-un comunicat primit la redacţie, Clubul CSM Şcolar Reşiţa contestă legalitatea Comisiei de Apel şi cere AJF-ului să documenteze soluţia de rejucare a partidei dintre Metalul Bocşa şi Voinţa Lupac.

În acest moment, Voinţa Lupac este pe locul doi în clasament cu 23 de puncte, cu cinci mai puţine decât liderul CSM Şcolar Reşiţa.

Redăm mai jos conţinutul integral al comunicatului treansmis de conducerea CSM Şcolar Reşiţa:

COMUNICAT DE PRESĂ

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița, prin acest comunicat revine și roagă membrii afiliați ai Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin să ia atitudine și să nu tolereze încălcarea voluntară a regulamentului. Totodată, aduce la cunoștință iubitorilor de fotbal, despre ilegalitățile pe care Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin continuă să le facă prin ,,personaje” ușor de manipulat, cu sarcini bine stabilite, puse intenționat în posturile cheie.

Rușine conducerii Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, pentru modul în care coordonează fotbalul din județul nostru și pentru parțialitatea de care dă dovadă, prin acordarea în mod abuziv și nemeritat de favoruri echipelor agreate. Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin ne dovedește încă o dată că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice chiar nu contează și că acesta poate fi încălcat cu intenție sau din necunoștință de cauză, fără niciun fel de regret.

Ezitarea comisiilor de specialitate din cadrul AJF în a lua o decizie referitoare la refuzul echipei FC Voința Lupac de a intra pe teren și de a juca meciul programat în campionat (etapa IX) cu echipa gazdă AS Metalul Bocșa, în final s-a materializat prin decizia ilegal dată de Comisia de Apel, care a demonstrat încă o dată că, în fotbal regulamentele se pot ignora fara nici un fel de problemă.

În primul rând, văzând prevederile art. 49 din ROAF al FRF, vă facem cunoscut că Secretarul general al AJF Surdu Daniel și dl.Corocan Cornel nu pot fi membrii ai instanțelor disciplinare, respectiv membrii Comisiei de Apel, întrucât sunt angajați ai Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin ori, membrii instanțelor disciplinare, conform legilor din fotbal, ar trebui să fie independenți și să se supună numai statutelor și regulamentelor care le reglementează activitatea.

Soluția dată de comisia constituită cu nerespectarea prevederilor legale, denotă faptul că membrii acesteia sunt persoane care nu cunosc și nu respectă regulamentul. De altfel, vrem să știm dacă președintele AJF-ului cunoaște aceste aspecte.

Deci, din start legalitatea acestei comisii, care nu știm în baza cărui regulament a fost constituită, ne determină să gândim că, decizia a fost luată în necunoștință de cauză sau cu un scop bine stabilit și pentru faptul că anulează fără temei legal hotărârea Comisiei de Disciplină din cadrul aceleiași instituții.

Poate reprezentantul legal al AJF va răspunde la aceste întrebări și ne va lămurii cu privire la situația creată, referitor la constituirea ilegală a Comisiei de Apel și la decizia luată cu încălcarea prevederilor legale, care prin atitudinea iresponsabilă, nu face altceva decât să dezamăgească iubitorii fotbalului și să pună într-o situație foarte proastă Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin.

,,Felicităm” AJF-ul pentru că a reușit să dovedească că poate să marcheze cu ușurință din poziție neregulamentară.

Facem cunoscut comisiei ilegal constitiutită că, decizia luată trebuie să cuprindă printre altele temeiul de fapt și de drept care au dus la admiterea recursului și în consecință la rejucarea partidei dintre FC Voința Lupac – AS Metalul Bocșa. Dacă decizia comisiei nu este motivată în fapt și în drept, putem spune că hotărârea este netemeinică și nelegală.

Învederăm membrilor din Comisia de Apel că din probatoriul aflat la dosar, rezultă cu certitudine că echipa din Lupac a refuzat să intre pe teren și să joace meciul programat în campionat cu echipa gazdă AS Metalul Bocșa, fapt reglementat de prevederile art.16 lit.d din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice al AJF CS, care spune că ,,Echipele nu se pot prevala de lipsa arbitrilor delegați pentru a refuza începerea jocului ………….”. Ori, conform art.14 C.7 din Regulamentul Disciplinar al AJF CS, se sancționează cu pierderea meciului prin forfait (3-0) echipa care nu execută dispozițiile date de arbitru, în legătură cu desfășurarea regulamentară a jocului și care are ca efect neînceperea sau nereluarea jocului.

În acest sens, din respect pentru iubitorii de fotbal și membrii AJF rugăm Asociația Județenă de Fotbal Caraș-Severin prin reprezentanții săi, să dea un răspuns și să ne documenteze referitor la articolul din regulament care a permis Comisiei de Apel să dea rejucarea partidei precum și să aplice sancțiunile respective.

Vorbim sau nu de fapte penale comise de ,,executanți” care au și calitate de angajați în cadrul AJF CS?. Dar la această întrebare, ne vor răspunde cu siguranță organele abilitate.

Încheiem prin a ruga membrii afiliați ai Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, precum și iubitorii de fotbal să ia atitudine, să nu tolereze încălcarea regulamentului să nu permită persoanelor rău intenționate să terfelească imaginea sportului rege. Rugăm echipa AS Metalul Bocșa să reacționeze, să nu admită încălcarea regulamentului, iar împreună să luăm atitudine pentru ca drepturile noastre să fie respectate. De asemenea, cerem celor responsabili pentru încălcarea ROAF-ului, să părăsească această disciplină sportivă și să lase loc persoanelor competente care știu să promoveze spiritul de fair-play și sunt capabile să ia decizii în spiritul și litera legii.

CONDUCEREA,

CSM ŞCOLAR REŞIŢA

foto arhivă

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles