[AUDIO] Este tot mai greu să trăieşti în judeţul Caraş-Severin

caras-severin

În ultimii ani situaţia s-a înrăutăţit, într-un judeţ care a ajuns să numere la ora actuală doar 331 de mii de locuitori. Mai puţin decât Timişoara. Dintre aceştia, numai 55 de mii sunt salariaţi activi, în timp ce numărul pensionarilor se apropie de 90 de mii. În judeţ sunt numai 5400 de angajatori şi ce este mai trist, 73% dintre aceştia lucrează cu mai puţin de 5 angajaţi. Prin urmare, nu trebuie să ne mire că şomajul e în floare. De fapt, nu e mare pentru că din cei 4734 de şomeri, aproape treisfert nu sunt indemnizaţi. Deci situaţia nu e roz deloc. „Situaţia investitorilor nu este ca cea din alte judeţe. Ne-au cam ocolit în ultima perioadă. A fost un judeţ cu preponderenţă industrial, iar industria noastră a scăzut mult, în ultimul timp. Ca atare, problemele sociale sunt la ordinea zilei”, spune prefectul Nicolae Miu Ciobanu.

Acutizarea crizei prin care trece judeţul îi preocupă şi pe politicieni. Deocamdată aceştia lansează doar întrebări retorice şi uită că nu s-a ajuns în această situaţie de pe o zi pe alta. În plenul Consiliului Judeţean, consilierul Iustina Turnea a întrebat, fără însă a primi un răspuns. „Poate cineva să ne spună ce se întâmplă cu județul Caraș-Severin? Universitatea este terminată, UCMR, terminat. Aquacaraș este terminată. Ce se întâmplă cu județul nostru? Eu nu pot să-mi explic și foarte multă lume mă întreabă: Ce se întâmplă cu județul acesta? Ce faceți voi acolo?”, a spus consilierul liberal.

În loc de concluzie, vă prezint o altă opinie a unui cetăţean obişnuit: „Vă vorbesc ca un cetăţean care trăieşte aici de prea multă vreme, lucru pentru care sunt eu culpabilă. Degeaba spunem că funcţionează lucrurile. Nu funcţionează! Nu merge nimic, dar nimeni nu este vinovat”.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles