Judecătorul Nicuşor Maldea de la Tribunalul Caraş-Severin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

maldea

Curtea de Apel Bucureşti a admis astăzi propunerea procurorilor DIICOT de a emite mandat pe numele acestuia. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată. CSM a încuviinţat cererea procurorilor DIICOT pentru propunerea de arestare preventivă, iar magistratul a fost dus vineri cu mandat în Capitală.

Judecătorul Nicuşor Maldea de la Tribunalul Caraş-Severin s-a prezentat miercuri şi joi la DIICOT pentru audieri în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, la bancrută frauduloasă şi la fals intelectual.

“Soluția pe scurt: Înch./F/DL/În temeiul art.226 alin.1 şi alin.2 rap. la art.202 alin.1, alin.2, alin.3 şi alin.4 lit. e şi la art.223 alin.2 din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justilie, DIICOT şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Maldea Nicusor, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data 17.10.2015 până la 15.11.2015, inclusiv.”

Procurorii DIICOT — Structura Centrală au efectuat, miercuri, o percheziţie în municipiul Reşiţa, într-un dosar care vizează un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, care a fost sprijinit de un judecător.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, a fost constituit un grup infracţional organizat, sprijinit de către un magistrat judecător, care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi. După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi în faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mai mare”, susţin procurorii.

(Alina Bradaci)

Foto: www.pressalert.ro

Cele mai citite

Related Articles