[UPDATE] La Timişoara curge din nou apă caldă la robinete! Datoriile acumulate de Colterm însă rămân

sediul_colterm

A fost reluată furnizarea apei calde în Timişoara, treptat, începând cu ora 17.00, după exact 24 de ore de la momentul la care aceasta a fost sistată din pricina faptului că E.ON a stopat livrarea de gaze naturale către Colterm, pe motivul datoriilor neachitate.

Problema nu a dispărut, chiar dacă E.ON a fost până la urmă mulţumit cu tranşa de 3 milioane de lei pe care Colterm a achitat-o vineri dimineaţă.

***

Cele peste 65.000 de apartamente din Timişoara racordate la sistemul centralizat de termoficare au rămas fără apă caldă şi sunt în imposibilitatea de a beneficia de căldură, după ce ieri E.On Gaz a decis sistarea furnizării gazelor naturale pentru Compania Locală de Termoficare COLTERM, din cauza datoriilor acumulate. Reprezentanţii societăţii au transmis printr-un comunicat de presă, că începând de ieri, de la ora 17, a fost oprită furnizarea apei calde în municipiu, în contextul în care, în prezent, datoriile către furnizorul de gaz au ajuns la jumătate faţă de perioda similară a anului trecut. Potrivit Colterm, din cauza consumului redus de agent termic în oraş cazanele care funcţioneaza cu combustibil aternativ,cu păcură, nu pot fi pornite. Reprezentanţii societăţii nu au oferit informaţii privind valoarea datoriilor, dar au promis că în cursul acestei zile vor efectua o plată către furnizorul de gaz şi în cel mai scurt timp se va relua furnizarea agentului termic. RADOR

De același autor

Related Articles