DNA vine şi la Zilele Oraşului… pe Valea Cernei! Viceprimarul oraşului Băile Herculane a intrat în vizorul DNA

Descinderi-Herculane-1

Ora 15.00

După acţiunea de la sfârşitul lunii iulie, procurorii DNA au descins, astăzi,  din nou la Primăria oraşului Băile Herculane, de această dată pentru cercetări într-un dosar privind organizarea Zilelor oraşului Băile Herculane din acest an, în perioada 8-10 septembrie.

Una dintre firmele din Tg Mureş participante la acest eveniment a depus o sesizare penală la DNA Mureş, prin care a reclamat faptul că i-a fost cerută din partea organizatorilor suma de 1.500 EURO pentru amenajarea standului, cu motivul că sunt necesare cheltuieli suplimentare pentru prelungirea perioadei manifestărilor . Din cele trei zile ale sărbătorii, doar două zile s-au desfăşurat în condiţii optime, mai mult de jumătate dintre expozanţi plecând în ultima zi din cauza ploii. Organizatorul manifestărilor nu a fost Primăria oraşului Băile Herculane, ci o societate cu care aceasta a încheiat un contract, firma ocupându-se de toate detaliile organizării, inclusiv încasarea chiriilor pentru standurile expoziţionale.

Cercetările de astăzi de la sediul Primăriei oraşului Băile Herculane au început la ora 8.00 şi s-au desfăşurat pe durata a aproape cinci ore, procurorii DNA ridicând o serie de documente privind contractul încheiat între administraţia publică locală şi firma organizatoare. De asemenea, s-au efectuat percheziţii la domiciliul viceprimarului oraşului de pe Valea Cernei, procurorii ridicând telefonul de serviciu al acestuia. Nicio persoană nu a fost reţinută sau pusă sub acuzare.

Paul-Sever SMADU

Ora 10.00

Descinderi la primăria Băile Herculane. Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş efectuează  percheziţii  într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în cursul anului 2015.  Printre cei vizaţi se numără şi viceprimarul oraşului Băile Herculane, Gore Domilescu. Acesta nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi informaţii în legătură cu scopul percheziţiilor.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Foto: ARHIVĂ

De același autor

Related Articles