[AUDIO]Vinul de 2015 este puțin, dar bun

struguri vie (1)

Producţia de struguri din acest an este mai mică decât anul trecut, însă calitatea vinului este superioară. Canicula din această vară și început de toamnă a avut și o parte bună: vinul de anul acesta este mai aromat, după cum susțin specialiștii din vestul țării. Seceta, pe de altă parte, a făcut strugurii să se coacă mai repede și să fie mai dulci, explică unul dintre cei care activează în domeniu.

”Nu este o recoltă așa de bogată ca și în anii precedenți, dar vinul este de calitate. Zaharina din boabele de struguri este mare și de aici rezultă vinul de calitate. În prezent am la vânzare 7 feluri de vin vrac, dar și îmbuteliat cu prețuri ce oscilează între 18 lei și 100 de lei sticla. Must avem doar alb, pentru că nu-l lăsăm să ajungă la fermentație. Se vinde repede și nu ajunge la fermentație”.

Anul trecut, producţia de vin a României a fost cu 20% mai mică faţă de 2013. Chiar dacă şi anul acesta se anunţă cantităţi mai mici, viticultorii speră să câştige de pe seama creşterii vânzărilor, pentru că vor obține vin de calitate.

Cristina Corocan

 

Cele mai citite

Related Articles