Angajaţii Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa iau atitudine

universitatea-eftimie-murgu

Angajaţii Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa se delimitează de opiniile personale exprimate de actuale şi foste cadre didactice, referitoare la viitorul instituţiei superioare de învăţământ. Aceste păreri contravin deciziei de începere a negocierilor de fuziune prin absorbţie cu Universitatea de Vest din Timişoara, care a fost adoptată la începutul lunii septembrie de majoritatea cadrelor didactice din UEM. Potrivit unui comunicat de presă primit sâmbătă, 26 septembrie, la redacţie, comunitatea academică reşiţeană consideră că fuziunea este singura posibilitate de a putea conserva învăţământul superior la Reşiţa.

Redăm mai jos comunicatul transmis de Universitatea “Eftimie Murgu”:

PRECIZĂRI PRIVIND FUZIUNEA UNIVERSITĂŢII ,,EFTIMIE MURGU’’ DIN REŞIŢA CU UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA

În data de 11.09.2015, angajaţii Universităţii  „Eftimie Murgu” din Reşiţa au hotărât, cu mare majoritate de voturi (98 de voturi „pentru” şi 30 „împotrivă”) începerea negocierilor de fuziune prin absorbţie cu Universitatea de Vest din Timişoara.

Universitatea de Vest din Timişoara este, la ora actuală, o instituţie de învăţământ superior cunoscută şi recunoscută în ţară şi străinătate, care se bucură de un prestigiu de necontestat. Prin fuziunea cu Universitatea de Vest din Timişoara, cadrele didactice şi studenţii Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa au şansa de a deveni parte a elitei universitare româneşti, iar hotărârea Senatului UVT de începere a negocierilor în vederea fuzionării ne onorează în mod deosebit.

Avem convingerea fermă că fuziunea cu Universitatea de Vest din Timişoara reprezintă în acest moment singura posibilitate de a putea conserva învăţământul superior la Reşiţa, în condiţiile în care învăţământul preuniversitar din judeţul Caraş-Severin nu mai poate susţine cu absolvenţi de bacalaureat universitatea regională.

Menţionăm că părerile exprimate de doi colegi şi un fost cadru didactic universitar, pensionat de cinci ani, reprezintă numai opinii personale şi minoritare, pe care nu le împărtăşim. Aceste opinii personale nu au voie să aducă atingere imaginii celor două universităţi prietene şi să nesocotească în modul cel mai brutal voinţa democratic exprimată a comunităţii academice reşiţene.
(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles