[FOTO-VIDEO] Cinci migranţi au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră la malul românesc al Dunării

poza irakieni (2)

Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi s-au confruntat cu primul grup de migranţi din acest an. Este vorba de cinci cetăţeni irakieni, care au intrat ilegal în România din Bulgaria. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, au declarat că au traversat fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune şi intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen, declară purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera. „În data de 24.09.2015, în baza unui schimb de informaţii cu Poliţia de Frontieră Bulgară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat-judetul Dolj, Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla-Mare şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, un grup format din cinci persoane de sex masculin care intenţiona să se deplaseze, prin vegetaţie, către interiorul ţării. Cei în cauză au fost conduşi pentru verificări la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, judetul Mehedinţi. Din primele cercetări şi declaraţii s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani”.

În baza protocolului româno-bulgar, migranţii vor fi predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi depistarea persoanelor implicate.

Grupul a fost surprins cu ajutorul unor camere de termoviziune instalate pe autospecialele Land Rover care sunt folosite de poliţiştii de frontieră pentru supravegherea frontierei.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]www.youtube.com/watch?v=dvP4NoGSo5E&feature=youtu.be[/youtube]

land rover frontiera

(Sebastian Dragomir)

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles