Jurnaliştii cărăşeni identifică pădurile virgine din Banat

wwf

WWF România organizează joi, 17 septembrie, o vizită pe teren în pădurile virgine din rezervaţia Izvoarele Nerei din cadrul Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului, o zonă valoroasă atât datorită statutului său de patrimoniu mondial, cât şi pentru faptul că este un nucleu de sălbăticie, în care impactul antropic este minim, spune Cătălin Gavrilă – ofiţer de comunicare în cadrul proiectului WWF Dunăre – Carpaţi pentru Romania.

Pădurile virgine sunt ultimele zone în care natura supravieţuieşte în forma sa pură, fără niciun fel de intervenţie umană, ecosisteme stabile în care trăiesc până la 13.000 de specii. Suprafaţa acestor păduri din România reprezintă 65% din totalul pădurilor rămase pe continent și sunt bunuri cu valoare de patrimoniu atât pentru România cât și pentru Europa. Carpații din sud-vestul României sunt printre ultimele zone de sălbăticie din Europa şi se întind pe o suprafaţă de 300.000 de hectare pe teritoriul parcurilor: Național Semenic – Cheile Carașului, Național Cheile Nerei – Beușnița, Natural Porțile de Fier, Național Domogled – Valea Cernei și Național Retezat.

În cadrul acestei vizite specialiştii WWF vor explica celor prezenţi de ce pădurile virgine sunt adevărate valori de patrimoniu mondial şi cum aceste zone de sălbăticie pot să genereze beneficii pentru comunităţile locale. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: romania.panda.org

De același autor

Related Articles