[AUDIO] Cei patru fugari de la Buziaș se pregătesc de proces, fiind pasibili de închisoare

capturati

Cei patru adolescenţi care au evadat în această vară din Centrul de Reeducare Buziaş se află în continuare în custodia acestei instituții, până când va avea loc procesul. Agentul Lavinia Soloțchi, purtătorul de cuvânt al centrului spune că cele 4 persoane, care au părăsit neautorizat centrul așteaptă prezentarea în fața instanțelor de judecată, în urma sesizării făcute de centrul educativ. Procesul va avea loc în luna octombrie, până atunci tinerii urmează programul obișnuit.

Cei patru tinerii care au evadat în 25 iulie din Centrul de Reeducare Buziaş sunt pasibili de închisoare. După ce au fost prinși în zona gării Lugoj, au fost duși înapoi, unde se află și la ora actuală.

Cred că a fost teribilismul caracteristic vârstei adolescenților. Nu a fost ceva premeditat. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, în vederea sancționării tinerilor, care au săvârșit infracțiunea de sustragere de la executarea unei măsuri educative privative de libertate. Tinerii vor fi sancționați disciplinar, iar Codul Penal pentru săvârșirea acestei infracțiuni menționează pedeapsa cu închisoarea”, spunea atunci agentul Lavinia Soloțchi.

În Centrul de Reeducare Buziaș au mai fost aduși câțiva tineri spre internare, în total fiind 123 din 22 de județe arondate Centrului din Buziaș.  8 minori sunt din Timiș, 4 din Caraș-Severin și 2 din Arad.

sursa foto: http://lugojinfo.ro

Cristina Corocan

 

De același autor

Related Articles