Primăria Reşiţa şi parteneri din Serbia continuă colaborarea în proiecte transfrontaliere

20150910_135208(0)

O delegaţie din Serbia a fost recent în vizită la Primăria Municipiului Reşiţa. Discuţiile s-au concentrat pe identificarea de noi oportunităţi de colaborare în accesarea de fonduri europene în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia, în ciclul de finanţare 2014-2020. Primăria Reşiţa a fost reprezentată de primarul Mihai Stepanescu, viceprimarul, Lucian Voina, directorul executiv Titiana Cătană şi angajaţi ai Serviciului Proiecte europene şi Relaţii internaţionale.

Din delegaţia sârbă au făcut parte reprezentanţi din Pozarevac şi Kikinda, oraşe înfrăţite cu Municipiul Reşiţa, dar şi reprezentanţi ai Guvernului Provinciei Autonome Voivodina din Republica Serbia.

În acest moment, municipalitatea reşiţeană şi localitatea Kikinda derulează proiectul transfrontalier Prevenirea inundaţiilor – Pentru o calitate mai bună a vieţii.

Pe viitor, Primăria Reşiţa are în vedere extinderea proiectelor transfrontaliere în domenii cum ar fi turismul, cultura, învăţământul şi altele, cu parteneri din Republica Serbia.

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles