[FOTO] Cei mai buni pădurari cărăşeni sunt din Teregova

DSC_0342
În staţiunea Băile Herculane s-a desfăşurat joi, 10 septembrie, faza judeţeană a concursului CEL MAI BUN PĂDURAR, la care au participat câte trei concurenţi de la fiecare ocol silvic din cadrul Direcţiei Silvice Reşiţa. Principalele obiective ale acestui concurs profesional au fost cunoașterea, însușirea și aplicarea strategiei RNP ROMSILVA și ministerului de resort în domeniul silviculturii, stimularea interesului pădurarului pentru continuarea și aprofundarea studiului individual, cultivarea dragostei și respectului pentru meseria de pădurar, ne-a precizat ing. Dan Câmpan – președintele juriului.
Concursul a cuprins o probă teoretică şi două probe practice, de recunoaştere a specii lor forestiere şi de cubare a materialului lemnos. În urma rezultatelor obţinute, juriul a alcătuit ierarhia finală : locul I – Carol Drăghia; locul II – Gheorghe Damian (ambii de la OS Teregova) şi locul III – Adam Măran (OS Oraviţa).  La sfârșitul întrecerii, vizibil emoționat, câștigătorul concursului ne-a declarat  “Mă simt bine și mulțumesc Ocolului Silvic Teregova pentru că m-a ales să pot participa la faza pe județ! Unele întrebări din concurs au fost un pic mai grele, dar cu puțin studiu și puțină atenție totul se rezolvă! Cea mai grea probă a fost cea teoretică, tip grilă, cu 30 de întrebări… Sper să nu mă fac de râs în primul rând pe mine, apoi Ocolul Silvic și Direcția Silvică Reșița care m-au investit cu această onoare de a participa la faza pe țară!”    Premierea a fost făcută de ing. Ștefan Stănescu – directorul Direcției Silvice Reșița, care ne-a declarat după aceea : “În primul rând, după punctajul obținut, participanții sunt destul de bine pregătiți,chiar concurenții clasați pe primele trei locuri au punctaje apropiate de punctajul maxim, iar ceilalți nu sunt foarte jos de punctajul maxim! Înseamnă că toți sunt pregătiți și tot ceea ce au învățat aici să transpună în practică. La etapa națională sperăm să ocupăm un loc fruntaș prin reprezentantul nostru, însă competiția va fi acerbă și fiecare vrea să demonstreze că la nivel național va fi și este cel mai bun, așa că va fi greu!”
Pădurarul teregovean Carol Drăghia va reprezenta Direcția Silvică Reșița la etapa națională a concursului profesional CEL MAI BUN PĂDURAR, care se va desfășura în perioada 30 septembrie – 2 octombrie la Hotelul Afrodita din stațiunea Băile Herculane.
Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles