Se majorează impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite

declaratie-impozit-laszlo-raduly

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a decis astăzi reintroducerea în Codul fiscal a prevederii potrivit căreia consiliile locale au posibilitatea de a majora cu până la 500 % impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite. Prevederea ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2016.

Secretarul de stat în ministerul de Finanţe Dan Manolescu a propus, la dezbaterile din comisie asupra cererii de reexaminare a Codului fiscal, reintroducerea prevederii privind acordarea posibilităţii consiliilor locale de a majora impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite situate în intravilan, precizând că este o solicitare a autorităţilor. Deputatul Eugen Nicolăescu a propus ca această prevedere să se aplice de la 1 ianuarie 2016, iar preşedintele comisiei, Viorel Ştefan, a precizat că aceasta este o decizie a liderilor partidelor. Mai mulţi deputaţi au atras atenţia că trebuie specificat ce înseamnă clădiri şi terenuri neîngrijite şi că primarii ar putea să aplice discriminatoriu această prevedere.

Criteriile de încadrare în categoria clădirilor şi terenurilor neîngrijite, precum şi procedura de aplicare se adoptă prin hotărârea consiliului local, iar clădirile şi terenurile încadrate la această categorie se stabilesc conform nomenclaturii stradale.

Sursa: gds.ro

De același autor

Related Articles