Două românce au rămas pe tabloul de simplu la US Open, Halep şi Niculescu

Simona Halep in turul doi la US Open 2015

Simona Halep o va întâlni pe Katerina Bondarenko din Ucraina, în turul doi la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Românca s-a calificat ieri, după ce a beneficiat de abandonul Marinei Erakovic din Noua Zeelandă, la scorul de 6-2, 3-0, pentru Simona. În runda inaugurală la openul american, Bondarenko a trecut de Iulia Putinţeva, din Kazahstan, în două seturi. Halep şi Bondareko nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA. Cea mai bună performanţă din cariera Simonei Halep la US Open este calificarea în optimile de finală, în 2013.

Monica Niculescu a acces şi ea în turul secund după ce a învins-o pe rusoaica Alexandra Panova, cu 7-6, 5-7, 6-3, şi va juca în următoarea fază cu italianca Flavia Pennetta, victorioasă în disputa cu australianca Jarmila Gajdosova, cu 6-1, 3-6, 6-1. Pennetta a învins-o pe Monica în ambele confruntări de până acum, jucate în 2010.

Celelalte două românce aflate pe tabloul de simplu feminin, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru, au părăsit competiţia. Begu a fost învinsă de Olga Govorţova, în trei seturi, 6-1, 0-6, 7-6 după un final interzis cardiacilor. Comaptrioata noastră a avut 5-2 şi mai multe mingi de meci, dar nu a reuşit să fructifice avantajul. Tot în primul tur, Alexandra Dulgheru a fost învinsă cu 6-3, 6-1 de Angelique Kerber.

sursa foto: digisport.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles