Memorialul “DR. RADU FLORA” , la cea 20-a ediţie

Radu Flora

A XX-a ediţie a tradiţionalei manifestări ştiinţifice internaţionale ,,MEMORIALUL RADU FLORA” se va desfăşura în perioada 3-6 septembrie, la Satu Nou, Vârșeț, Sârcia și Zrenianin.

Organizatorul principal al acestei prestigioase manifestări internaţionale, patronate de Guvernul Voivodinei, este Societatea de Limba Română din Voivodina care astfel aduce omagiu regretatului prof. univ. dr. Radu Flora, fondator al Societăţii de Limba Română din Voivodina care, de 50 de ani desfăşoară o activitate rodnică ca o Academie de Ştiinţe a Românilor din Serbia.

Manifestarea începe joi, 3 septembrie 2015, la Satu Nou, localitatea natală a regretatului om de ştiinţă unde, în semn de respect şi pios omagiu faţă de marele dispărut, la ora 12.00, la Căminul Cultural, va avea loc o sesiune ştiinţifică despre Radu Flora şi viața românilor de pe aceste meleaguri.

Programul ,,Memorialului Radu Flora” continuă joi seara, 3 septembrie, la Căminul de Cultură din Vârșeț cu evocari despre poetul, romancierul şi dramaturgul Radu Flora, cunoscut critic şi istoric literar, precum şi un miting de poezie românească a creatorilor de talie europeană.

Vineri, 4 septembrie 2015, la ora 18.00, la Casa parohială din Sărcia va avea loc o serată literară multilingvă, cu o frumoasă expoziție de carte, reviste și publicații și cu lansări de carte, dar și cu marcarea jubileului 20 de ani de apariție a publicației locale ,,SĂRCIA”.

În cadrul prestigioasei manifestări culturale organizate de Societatea de Limba Română din Voivodina are loc şi Simpozionul Internaţional, în mod tradiţional organizat la Zrenianin şi consacrat operei regretatului profesor universitar dr. Radu Flora, renumit lingvist, dialectolog, reuniune care se organizează sâmbătă, 5 septembrie 2015, la ora 12.00, în sala festivă a Băncii Voivodinene.

Intenţia organizatorului este ca, la manifestarea centrală de la Zrenianin, în contextul elaborării materiei despre viaţa şi opera regretatului prof. Flora, să fie prezentate date inedite despre viaţa românilor, fapt care va fi deosebit de benefic pentru alcătuirea unei Monografii despre românii din Serbia.

                                                                                                                                                                      Lucian MARINA,

presedintele Societăţii   de   Limba   Română din Voivodina-Republica Serbia

Foto: www.jurnalromanesc.ro

Cele mai citite

Related Articles