Drumul spre Sarmizegetusa Regia va fi închis pentru reparaţii. Situl rămâne deschis vizitatorilor

Drum-Sarmizegetusa-Regia

Drumul de acces spre fosta capitală a Daciei libere, Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei va fi închis circulației începând de luni, 24 august și până în data de 21 decembrie. Aceasta, deoarece autoritățile județene vor demara lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean de la Costești, comuna Orăștioara de Sus la Sarmizegetusa Regia.

O firmă din Deva a câștigat licitația organizată pentru modernizarea drumului pentru suma de 18,22 milioane de lei. Proiectul beneficiază de finanțare europeană și trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an.

Situl istoric Sarmizegetusa Regia însă nu se închide. Acesta va putea fi vizitat de către turiști pe rute de acces ocolitoare.Informații în legătură cu acestea pot fi obținute la pensiunile turistice din zona Costești.

Drumul de acces spre Regia are o lungime de aproximativ 19 kilometri. Valoarea proiectului este de 7,4 milioane de euro, iar Consiliul Judeţean Hunedoara va cofinanţa lucrările cu doi la sută din această sumă. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles