Scandaluri la rugile bănăţene. În loc să se distreze, s-au luat la bătaie

autospeciala jandarmi

Jandarmii Grupării Mobile Timişoara au fost nevoiți să intervină în forță, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru aplanarea unui conflict izbucnit la Zilele oraşului Moldova Nouă. 5 tineri, aflaţi în stare avansată de ebrietate au fost amendaţi pentru tulburarea liniştii publice, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, plutonier major Nicolae Bocâncă. „În jurul orei două, un grup de tineri participanţi la această sărbătoare, aflaţi în stare avansată de ebrietate, au început să se manifeste agresiv, adresând injurii şi agresând fizic mai multe persoane. Jandarmii timişoreni au intervenind prompt, folosind forţa şi mijloacele din dotare, au imobilizat cinci tineri şi i-au condus la sediul Poliţiei din Moldova Nouă. Odată cu sosirea la sediul poliţiei, a fost solicitată şi intervenţia unui echipaj al ambulanţei deoarece doi tineri aveau o stare medicală mai precară şi li s-a făcut rău. După consultul medical efectuat, medicul nu a constat nici o problemă gravă. Cei cinci tineri, U.F. în vârstă de 28 de ani, D.B.F. – 23 de ani, M.P.A. – 32 de ani, M.D. – 25 de ani şi M.D.I. – 24 de ani au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 500 de lei fiecare”.

Scandal a fost şi la Ruga de la Mercina. Altercaţia a pornit de la doi bărbaţi, unul de 35 de ani din localitate şi altul de 42 de ani, din Reşiţa, ulterior intervenind şi alte persoane, susţinători ai celor doi, lovindu-se reciproc cu sticle şi pietre. „La faţa locului au intervenit imediat poliţiştii aflaţi în dispozitivul de ordine publică din localitate, o parte din persoanele implicate în altercaţie au fugit cu mai multe autoturisme spre municipiul Reşiţa, iar alte persoane s-au refugiat prin curţile sătenilor, fiind găsiţi şi duşi la audieri. A fost suplimentat imediat dispozitivul de ordine publică, fiind organizate filtre rutiere, două autoturisme cu participanţi la eveniment au fost oprite pe D.J. 581, în Ticvaniu Mare. În urma altercaţiei au fost rănite două persoane, R.M. şi D.F.O., de 23 ani, din Reşiţa, care au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, în prima fază, apoi au fost transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, primul fiind transportat mai departe la Spitalul Judeţean din Timişoara”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Cele două persoane de la care a izbucnit scandalul sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii continuă cecretările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere penală a acestora.

(Sebastian Dragomir)

 

De același autor

Related Articles