Turism de week-end în Poiana Mărului

pastravaria Poiana Marului

Stațiunea Poiana Mărului din Munţii Ţarcu este căutată de turişti în sezonul estival. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Muntele Mic.

La Poiana Mărului e greu să mai găseşti un loc de cazare la sfârşit de săptămână. Asta, dacă nu ţi-ai făcut rezervare din timp. Canicula atrage turiştii de weekend, dar a creat şi o problemă, spune Dragoş Curelea, administratorul unei vile de acolo. „Lacul a scăzut extrem de mult, iar imaginea malului este dezolantă. Cu toate acestea, oamenii vin în staţiune pentru a fugi de caniculă şi pentru a lua o gură de oxigen. Dacă în weekend pensiunile funcţionează la capacitate maximă, în timpul săptămânii ai de unde alege. Sunt pensiuni recomandate familiştilor, celor care vin pentru team-bulding sau pentru enduro”.

Staţiunea Muntele Mic, recunoscută pentru practicarea sporturilor de iarnă, duce lipsă de turişti în sezonul estival. Nelu Gherga, unul dintre primii investitori în turismul din zonă, spune că numărul celor care înoptează pe munte este sub aşteptări: „Canicula de jos îi împinge spre munte. La mine la pensiune se ocupă 2-3 camere şi mă străduiesc să le asigur tot ce le trebuie. Am observat că sunt organizate şi câteva tabere de copii, dar foarte slab”.

Hotelierii spun că cele mai multe solicitări vin din partea sportivilor aflaţi în cantonament şi a firmelor care organizează team-building. Dar nici acestea nu sunt prea multe.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles