O femeie accidentată grav în Retezatul Mic a fost salvată după 26 de ore

elicopter-SMURD-820x300

O femeie care s-a accidentat grav în Retezatul Mic, în zona crestei Piule-Pleşa, a fost salvată în noaptea de vineri spre sâmbătă de echipele de căutare formate din 14 salvamontişti de la formaţiunile Uricani şi Lupeni, victima fiind transportată cu un elicopter privat la un spital din Timişoara.

Acţiunea de salvare s-a încheiat la 26 de ore de la momentul în care femeia de 46 de ani, din Timişoara, a fost surprinsă de o furtună pe munte şi a suferit un accident la picior. Incidentul a avut loc în timp ce turista se deplasa, joi seara, de la Cabana Buta spre Cabana Cheile Buţii, pe culmea Piule-Pleşa, un traseu uşor, de creastă, într-o zonă fără semnal de telefonie mobilă.

‘La un moment dat, turista a fost surprinsă de furtună şi a încercat să se adăpostească. Din păcate, a rătăcit marcajul şi a ajuns pe o altă potecă. Apoi a alunecat pe scocul Urzicarului, a suferit o dislocare a gleznei de la piciorul stâng şi nu a mai putut merge. Din nefericire, în zonă nu se poate comunica pentru că nu este semnal GSM, aşa că singura modalitate de a găsi victima a fost aceea de a peria toată creasta Piule-Pleşa’, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Alarma în acest caz a fost dată vineri dimineaţa, de la Cabana Cheile Buţii, unde turista avea parcată maşina. Echipele Salvamont din Uricani şi Lupeni au început căutările pe toată creasta Piule-Pleşa, iar la un moment dat au reuşit să o găsească pe victimă. Potrivit salvamontiştilor, femeia îşi pierduse şi bidonul de apă, reuşind să supravieţuiască doar cu câteva fructe. Ea a încercat să ajungă până la un loc mai vizibil, dar starea de sănătate a împiedicat-o să facă acest lucru.

După ce a fost găsită de salvamontişti şi i-a fost acordat primul ajutor, victima a fost transportată cu o targă specială de pe scocul Urzicarului până în zona Câmpu Mielului. De aici, femeia a fost preluată de un elicopter şi transportată la un spital din Timişoara.

Agerpres

foto: radiotimisoara.ro

De același autor

Related Articles