Doi tineri au murit după ce au fost loviţi de un BMW ce participa la o cursă ilegală

accident Izvin

Accident cumplit de circulaţie provocat în noaptea de vineri spre sâmbătă de un tânăr de 19 ani, care s-a urcat beat la volanul unui BMW şi s-a luat la întrecere cu un alt BMW pe străzile din Pesac. El a pierdut controlul volanului şi a spulberat doi tineri, de 20 şi 24 de ani, care mergeau pe stradă.

Tânărul de 19 ani a fost toată noaptea la un chef de majorat, în localitatea Pesac. La un moment dat, împreună cu un alt tânăr, de 27 de ani, au decis să se ia la întrecere pe străzile din localitatea timişeană, deşi ambii consumaseră băuturi alcoolice. Cei doi teribilişti, aflaţi la volanele unor autoturisme BMW nu au apucat să se bucure prea mult de adrenalină. Lipsa de experienţă a şoferului de 19 ani, precum şi faptul că acesta abia se ţinea pe picioare, şi-au spus cuvântul. Tânărul a pierdut controlul volanului şi a spulberat doi tineri, de 20 şi, respectiv, 24 de ani, care mergeau pe carosabil, iar apoi a acroşat şi alte trei autoturisme parcate. Se pare că şi victimele sale se întorceau de la acelaşi majorat.

În urma impactului puternic, cei doi pietoni au fost omorâţi pe loc. La faţa locului au fost chemate de urgenţă mai multe echipaje de Poliţie şi Ambulanţă. Oamenii legii i-au testat pe cei doi şoferi de BMW cu aparatul etilotest, rezultând că ambii consumaseră băuturi alcoolice. În cazul şoferului vinovat de producerea accidentului, aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt şofer, de 27 de ani, acesta a indicat o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, conducerii unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană cu îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi participarea în calitate de conducător auto la întreceri neautorizate”, ne-au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Tion.ro

Cele mai citite

Related Articles