AMR… Reşiţa!

20150730_132125

Peste 20 de primari de municipii din România sau reprezentanţi ai acestora s-au reunit la Reşiţa, pentru a participa la şedinţa Comitetului Director al Asociaţiilor Municipiilor din România (AMR). Invitaţia a venit din partea edilului municipiului de pe Bârzava Mihai Stepanescu, care a declarat că Reşiţa se simte onorată de acceptul asociaţiei. Aufost prezenţi între alţii Robert Sorin Negoiţă primarul sectorului 3 al capitalei – preşedintele AMR, Ilie Gavril Bolojan – preşedinte executiv şi primar al municipiului Oradea, secretarul general al asociaţiei Aurel Gabriel Simionescu, primarul din Brăila.  Au fost semnate cu acest prilej protocoale de colaborare cu Consiliul de Mediere şi cu Ordinul Arhitecţilor din România. Au fost abordate de asemenea o serie de probleme ce vor fi discutate şi cu reprezentanţii Guvernului şi cu parlamentari, pentru a îmbunătăţii viaţa locuitorilor din municipii, care reprezintă 47% din populaţia totală a României. Membrii Comitetului Director au căzut de acord să solicite executivuluii şi Ministerului de finanţe revenirea la cota iniţia lă de 47% a sumelor ce se dirijează de la bugetul central către UAP-uri, reprezentând cotă partde din sumele defalcate din TVA. Acest procent a scăzut în ultimii ani până la 41,75% cât este în prezent.

De asemenea se va solicita modificarea Codului Fiscal şi a celui de Procedură Fiscală, pentru a permite administraţiilor creşterea de până la 5 ori a impozitului pe clădirile şi terenurile abandonate, care dau de multe ori o imagine urâtă oraşelor şi reprezintă un focar de infecţie pentru locuitorii din zonă.

Edilul Mihai Stepanescu a oferit preşedintelui AMR Robert Negoiţă cheia oraşului, iar membrilor comitetului director mai multe materiale de promovare ale Reşiţei şi ale Banatului Montan. (Dan Agache)

De același autor

Related Articles