Minorii, evadați de la Buziaș sunt pasibili de închisoare. Au făcut-o din teribilism…

Cei patru adolescenţi care au evadat sâmbătă, 25 iulie din Centrul de Reeducare Buziaş sunt pasibili de închisoare. După ce au fost prinși, au fost duși din nou în Centrul Educativ, unde se află și la ora actuală, fiind incluși într-o anchetă. Agentul Lavinia Soloțchi, purtătorul de cuvânt al centrului a explicat, ce i-a determinat pe tineri să fugă:

Cred că a fost teribilismul caracteristic vârstei adolescenților. Nu a fost ceva premeditat. În prezent este în desfășurare o anchetă, tinerilor li se iau declarații de către comisia de disciplină a Centrului. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, în vederea sancționării tinerilor, care au săvârșit infracțiunea de sustragere de la executarea unei măsuri educative privative de libertate. Tinerii vor fi sancționați disciplinar, iar Codul Penal pentru sărvârșirea acestei infracțiuni menționează pedeapsa cu închisoarea”.

Ultimul incident de acest fel a avut loc în urmă cu doi ani, dar a fost vorba de un singur minor care a încercat să evadeze. Numărul celor aduși la reeducare în centru este în creștere, în prezent la Buziaș fiind internați 131 de minori.

sursa foto: http://lugojinfo.ro

Cristina Corocan

 

 

De același autor

Related Articles