ADI pentru Muntele Mic

drumul-Caransebes-Muntele-MicConsiliul judeţean Caraş-Severin a propus înfiinţarea unei Asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru zona Muntele Mic . Pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare turistică a zonei , Consiliul judeţean a invitat comunele Turnu Ruieni, Zăvoi şi Bolvaşniţa şi oraşele Caransebeş şi Oţelu Roşu să adere la această asociere. Dar nu toate invitaţiile au fost onorate, comunele Zăvoi şi Turnu Ruieni refuzând să adere – a declarat vicepreşedintele Consiliului , Ilie Iova.

Pentru a afla motivele ce au determinat cele două comune să decline participarea la această asociaţie , am luat legătura cu administraţiile comunelor amintite.

Dacă viceprimarul comunei Zăvoi a afirmat că este numit de prea puţin timp pentru a cunoaşte problema, primarul din Turnu Ruieni, Petre Harambaşa s-a arătat sceptic cu privire la acestă iniţiativă, declarând că de-a lungul anilor a mai intrat în astfel de asociaţii din care nu s-a ales nimic.

Consilierii judeţeni nu au dorit să renunţe la idee şi au aprobat asocierea dintre doar trei membri, respectiv forul judeţean, municipiu Caransebeş şi comuna Bolvaşniţa. Asociaţia de dezvoltare intercomunitară va putea astfel să obţină personalitate juridică pentru iniţierea proiectelor legate de Muntele Mic.(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles