ASA Tg. Mureş a câştigat Supercupa României-Timişoreana, după 1-0 cu Steaua

ASA TgMures a castigat Supercupa Romaniei 2015

Vicecampioana ASA Tg. Mureş a câştigat în premieră Supercupei României-Timişoreana la fotbal, miercuri seara, 8 iulie, pe stadionul ”Farul” din Constanţa, după ce învins campioana Steaua Bucureşti cu 1-0 (0-0).

Golul marcat de Mircea Axente (63) a adus primul trofeu din vitrina echipei mureşene, o formaţie aflată în pragul destrămării, după ce i-au fost blocate conturile săptămâna aceasta.

ASA, părăsită de unii jucători, şi în prag de despărţire de alţii, în primul rând de antrenorul Dan Petrescu, a reuşit ceea ce puţină lume se aştepta, să smulgă trofeul din braţele Stelei, care a considerat că meciul este doar o formalitate, în faţa unei echipe cu probleme.

Campioana, care reuşise o triplă istorică în sezonul trecut – campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii, a pierdut a doua Supercupă consecutivă, după ce anul trecut a fost învinsă de Astra Giurgiu pe Arena Naţională.

Cupa realizată în Italia nu este transmisibilă, spre deosebire de trofeul Cupei României, pe care învingătoarea îl poate păstra doar un an.

Deşi a pierdut a doua Supercupă consecutivă, Steaua deţine în continuare recordul de trofee în competiţie, şase (1994, 1995, 1998, 2001, 2006, 2013). Au mai câştigat trofeul Rapid, de 4 ori, CFR şi Dinamo, de câte 2 ori, în vreme ce Oţelul, Astra şi ASA şi l-au adjudecat o dată. (Agerpres)

sursa foto: digisport.ro

Cele mai citite

Related Articles