Nesimţirea ca mod de viaţă!

nesimtireDe-a lungul timpului petrecut prin lumea aceasta, am avut prilejul să întâlnesc tot felul de oameni: mai buni, mai răi, hotărâţi ori delăsători, tupeişti şi nesimţiţi.
Nesimţirea unora se manifestă la superlativ, altfel spus prin tot ceea ce fac, zi de zi, demonstrează că în gena lor naturală nesimţirea deţine un procent majoritar în dauna altora. Astfel, nu am întâlnit oameni foarte deştepţi, ori foarte talentaţi într-un anumit domeniu – artă, cultură, sport – care să aibă acea doză de nesimţire dusă spre absolut. Ştiţi cum se spune că suma viciilor şi a talentelor e mereu constantă; ai prea mult din una, îţi lipseşte din alta.
Cazul unui ministru, din fericire fost şi sper pentru totdeauna să rămână fost, e încă proaspăt în minţile noastre. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva din partea unui ardelean; ăştia de regulă sunt scumpi la vorbă şi până nu o rumegă bine de tot, nu-i dau drumul. Şi totuşi…
Într-o emisiune televizată Ioan Rus a făcut referire la muncitorii români care lucrează în străinătate, spunând că acasă, copii ajung golani iar nevestele… Opinia publică nu a lăsat netaxată această afirmaţie, rostită în sensul bun, desigur, după cum afirma domnia sa. Acum ştiu şi eu, şi o ştiţi cu siguranţă şi dumneavoastră, că în cazul familiilor cu un soţ plecat la muncă peste hotare, apar de multe ori conflicte din diverse cauze, iar despărţirea poate duce la o mai slabă educaţie a copiilor şi desigur la despărţiri, la divorţuri. Dar de aici până la a catalaoga aceste persoane aşa cum a făcut-o Rus, e cale lungă; o cale pe care ar trebui să mai existe cei 7 ani de-acasă, puţină educaţie, un strop de bun simţ şi o doză de respect pentru căpşunarii care aduc anual în ţară mai mulţi bani decât investitzorii străini.
S-a gândit dl ministru la aşa ceva…nu cred. A venit porumbelul, a deschis gura şi fâl-fâl, fâl-fâl… Spuneam că reacţiile nu au întârziat, iar fotoliul de ministru a zburat la fel de repede de sub domnia sa. Poate că nu m-aş fi oprit din nou asupra acestui subiect, dar cazul nu e singular; vă mai amintiţi de un alt fost ministru.. Cioroianu de la externe? A avut şi el un stol de porumbei călători, sau afirmaţiile unui parlamentar de Caraş-Severin care spunea citez: Eu fac parte din altă clasă socială.
Da are dreptate, domnia sa, la fel ca mulţi alţi politicieni făcuţi la apelul de seară, care văd în politică doar o oportunitate pentru a urca pe scara socială, fac întradevăr parte din altă clasă socială; a celor care iau nesimţirea ca pe un mod de viaţă.

De același autor

Related Articles