Ionesie Ghiorghioni şi nepotul său rămân în arest

Ionesie Gheorghioni

Instanţa Curţii de Apel Timişoara a analizat miercuri contestaţia formulată de către Ionesie Ghiorghioni şi nepotul acestuia, Cosmin Ghiorghioni. Cei  doi inculpaţi au cerut judecarea lor sub o formă mai uşoară decât arestul. Avocatul Cosmin Bolosin ne declarat că a prezentat instanţei argumente pertinente care vizează măsura excepţională a arestului preventiv şi că acesta nu se mai impune. S-a solicitat înlocuirea arestului preventiv, tot cu o măsură preventivă, în principal control judiciar şi în subsidiar arestul la domiciliu. Apărarea a arătat că mai există speţe asemănătoare, în care inculpaţii nu sunt judecaţi în stare de arest. Cu toate acestea, instanţa Curţii de Apel a hotărât menţinerea în stare de arest preventiv 30 de zile a lui Ionesie Ghiorghioni şi nepotului acestuia, Cosmin Ghiorghioni, aşa cum a fost şi decizia Tribunalului Caraş-Severin. Dosarul celor doi inculpaţi se află pe cameră preliminară şi se vor formula excepţii în termen de 20 de zile, după care Tribunalul Caraş-Severin începe judecarea pe fond a dosarului.

Ascultaţi declaraţia avocatului Cosmin Bolosin:

În sarcina lui Ionesie Ghiorghioni şi nepotului acestuia, Cosmin Ghiorghionii, procurorii DNA au reţinut comiterea a două infracțiuni de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență. Gheorghioni este acuzat că a pretins și primit de la un om de afaceri 230.000 de lei şi 8.400 de euro, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor.
În rechizitoriul întocmit se menţionează că „în schimbul sumelor menţionate, firma respectivă a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții. Suma de 8.400 de euro a fost pretinsă și primită în mai multe tranșe de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin intermediul inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin”. Acesta din urmă a primit de la soția omului de afaceri, ca folos propriu, o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.
Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui număr de 10 imobile ce aparțin inculpaților Ghiorghioni Ionesie şi Ghiorghioni Adrian Cosmin, până la concurenţa sumelor de 205.276 lei şi 175 euro.

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles