Radio România Reșița reamintește: ”Lasă ceva în urma ta, dar nu gunoaie”!

Ziua Mondială a Mediului este principalul eveniment ecologic de informare publică și de acțiune pentru mediu a națiunilor unite. Sloganul din acest an sub care se derulează acțiunile organizate în peste 100 de țări este: 7 miliarde de visuri. O singură planetă. Consumă Responsabil!”.

Ziua Mondială a mediului este un bun prilej de sublinia principalele idei incluse în Campania Radio România Reșița – ”Lasă ceva în urma ta, dar nu gunoaie”. O campanie concepută special pentru a oferi exemplu de urmat și de a trece sigur de la vorbe, la fapte și de a conștientiza că Ziua Mondială a mediului nu se sărbătorește într-o singură zi – 5 iunie, ci în fiecare zi, după cum susține și noul director interimar al Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, Marius Vodiță.

”Nu e de ajuns să vorbim sau să arătăm cu degetul pe cine este vinovat, e nevoie de educație și responsabilitate, implicare din partea tuturor, de la cel mai mic la cel mai mare. Fără educație și responsabilitatea fiecăruia dintre noi, e greu.” Marius Vodiță.

Echipa Radio România Reșița va continua Campania ”Lasă ceva în urma ta, dar nu gunoaie”, în care în perioada următoare vom identifica și alte zone ce trebuie ecologizate și de asemenea așteptăm astfel de inițiative și din partea cetățenilor, să ne semnaleze probleme de mediu.

 

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles