[FOTO] Fotoreporterul Werner Henn a adus Iranul la Reşiţa

werner-henn-foto.1024x1024

Expoziţia fotodocumentară “Iran – o ţară în transformare!”, semnată de fotoreporterul de origine română Werner Henn din Baden-Baden, Germania a fost vernisată la Reşiţa la Biblioteca germană “Alexander Tietz” din municipiul de pe Bârzava.

Werner Henn s-a născut în anul 1957  la Reşiţa şi a emigrat în Germania la sfârşitul anului 1982. Este în prezent activ ca şi coordonator pe probleme politice şi cuturale la canalul ARTE-INFO al televiziunii SWR din oraşul german Baden-Baden.

Călătoria peisagistică prin Iran, prin intermediul unei ample colecţii de fotografii, realizate cu prilejul repetatelor deplasări în ţările asiatice, poartă privitorul de rând, iubitor de geografie şi istorie, de la Teheran la Ramsar, peste ţinuturile muntoase, cu escală la izvoarele sulfuroase de la Marea Caspică. Apoi, de-alungul ţărmului, itinerariul continuă şi trece în revistă aşezările Masouleh, Rasht şi Qazwin, situate la peste 1.800 de metri altitudine în zona montană a Iranului. În Hamadan, se află Mausoleul Estherei şi a lui Mordechai, un important centru religios destinat pelerinajului. Fotoreporterul punctează précis pentru amatorii de frumos, realizările arhitectonice de la Isfahan şi “izvoarele” culturale încărcate de istorie de la Shiraz şi Persepolis din vechea Persie.

Prin reportajele sale Werner Henn şi-a propus să promoveze turismul “… într-o ţară căreia, cu paşi mici, i se deschid orizonturile în această direcţie“, a subliniat acesta.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles