Atestatele de producător se obţin mai repede prin Camera Agricolă

Model-atestat-producatorCamera Agricolă a judeţului Caraş-Severin a fost abilitată pentru a emite atestate de producător. Acest lucru a fost necesar din cauza greutăţilor întâmpinate de producători în obţinerea acestui act din partea structurilor asociative din agricultură care percep taxe, tergiversează eliberarea lor sau condiţionează cu dobândirea calităţii de membru al acestor entităţi.
Potrivit prevederilor legale, atestatul de producător se eliberează la cerere persoanelor fizice care optează pentru desfăşurarea unei activităţi economice în sectorul agricol, după verificările cu privire la existenţa suprafeţelor de teren sau a efectivelor de animale pentru care se solicită emiterea actului.

Vânzarea în piaţă a produselor de către persoane care nu au atestat de producător se sancţionează cu sume între 500 şi 2.000 de lei. Aceeaşi amendă se aplică şi pentru vânzarea produselor de către alte persoane decât titularul atestatului, precum şi comercializarea altor produse decât cele menţionate în atestat şi în carnetul de comercializare. Cea mai mare amendă, cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, se aplică pentru cumpărarea, de către producătorii agricoli sau alte persoane a unor produse agroalimentare, în scopul revânzării lor. (Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles