Una dintre cele mai apreciate voci exotice, Analia Selis va cânta la Reşiţa

Va place Tango 2014a Foto Virgil OprinaAnalia Selis va cânta mâine la Reşiţa alături de violoncelistul Răzvan Suma şi Julio Santillán – chitară. Spectacolul va avea loc pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa, de la ora 19.00 şi este parte a turneului naţional Vă place Tango, un proiect Radio România. Intrarea este gratuită, iar cei trei promit o seară de neuitat pe ritmuri de tango, milonga şi valş semnate de compozitori de marcă, de la celebrul argentinian Astor Piazzolla la Carlos Gardel şi Sebastian Piana, chiar şi pagini semnate chiar de Julio Santillan.
Cei trei muzicieni sunt nume bine cunoscute pe scenele româneşti şi internaţionale. Violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, a susţinut sute de recitaluri şi concerte în România şi în străinătate. A evoluaţ alături de pianistul spaniol Josu Okińena, în săli prestigioase ca Auditorio Nacional de Madrid şi Teatro Colon din Buenos Aires şi a colaborat cu nume sonore ale scenei artistice internaţionale: Maxim Vengerov, Cvartetul Voceş Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea sau Misha Katz.
Originară din Argentina, Analia Selis a devenit în ultimii ani una dintre cele mai cunoscute şi apreciate voci exotice din peisajul muzical românesc. A fost invitată să deschidă evenimente muzicale de înaltă ţinută artistică – concertele susţinute în România de Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto Nacional de Cuba. Analia este cunoscută publicului din România mai ales pentru promovarea inspirată, adesea cu elemente de scenografie autentică, a muzicii din ţara natală.
Compozitor, chitarist şi orchestrator argentinian, Julio Santillán a înregistrat peste 40 de CD-uri cu muzicieni din întreaga lume. A început studiile muzicale în Argentina pentru a le continua ulterior la Berklee College of Music din Boston (SUA). A lucraţ ca orchestrator şi compozitor, pentru spectacole de teatru, filme, înregistrări şi concerte live ale unor artişti de primă mărime din SUA şi Europa. În abordările sale componistice, combină elemente ale muzicii tradiţionale argentiniene cu jazz şi muzică clasică.

Cele mai citite

Related Articles