[FOTO] Rezervistul militar, sărbătorit mai repede la Reşiţa

militari in rezerva (1)

Sub deviza „Patrie, Onoare, Demnitate”, astăzi, la Reşiţa a avut loc o întrunire aniversară, organizată în cinstea rezerviştilor din Caraş-Severin, care au activat în Ministerul Apărării Naţionale sau în structurile Ministerului Afacerilor Interne.
După intonarea Imnului de stat şi păstrarea unui moment de reculegere în cinstea celor care au pierit, generalul de brigadă, în retragere, Vasile Cocoşilă, preşedintele filialei Craaş-Severin a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere A.I. Cuza, a vorbit despre actele de vitejie ale militarilor cărăşeni:

militari in rezerva (3)

Printre cei care au luat cuvântul a fost şi şeful Direcţiei pentru cultură din Caraş-Severin, Liubiţa Raichici, ea însăşi rezervist al Armatei române:

Un moment special a fost oferit de colonelul în retragere Iancu Almăjan, care a prezentat câteva poeme cu iz patriotic, creaţii personale, recitate în grai bănăţean. Momentul liric a fost apreciat şi aplaudat de asistenţă.

militari in rezerva (4)
Evenimentul organizat astăzi la Reşiţa a marcat aniversarea a 90 de ani de legitimitate istorică a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, 25 de ani de la reluarea activităţii şi 5 ani de la instituirea zilei Rezervistului Militar, sărbătorită anual în 31 mai. Tot astăzi, au fost decernate diplome aniversare unor personalităţi care s-au implicat în sprijinirea celor care au activat în forţele armate.
În Caraş-Severin, în cadrul Asociaţiilor cadrelor militare în retragere şi în rezervă din MAPN şi MAI sunt peste o mie de membrii.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles