[FOTO] Atestatul de producător lasă tarabele goale

piata resita (4)

Noile prevederi legale au alungat producătorii din pieţele din Reşiţa şi au lăsat tarabele goale. Pe motiv că nu au primit încă atestatul şi carnetul de producător,  fermierii preferă să nu mai vină în pieţe, de frica amenzilor. Poliţiştii spun însă că nu îi sancţionează pentru că vina, în mare parte nu le aparţine lor, ci primăriilor care nu au eliberat deocamdată aceste documente.

Directorul societăţii Pieţe Reşiţa SRL, Maria Giuricici a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa, că în cele două locaţii din municipiu – Reşiţa Nord şi Reşiţa Sud, au fost rezervate aproximativ 40% din mese pentru producătorii agricoli, celelalte fiind disponibile pentru comercianţi.

90% din producători prezenţi în cele două pieţe au obţinut atestatele de producători de la primăriile din localităţile de domiciliu, iar ceilalţi au depus actele şi au prezentat adeverinţe valabile până la eliberarea atestatelor. O parte a producătorilor se plâng de birocraţia pe care o întâmpină la primării şi majoritatea acuză multele formalităţi ce trebuiesc îndeplinite pentru a putea comercializa marfa proprie pe piaţă.

(Dan Agache)

Cele mai citite

Related Articles