Cât de mult contează părerea celor din jur?

Părerea-altora-contează

Un aspect foarte important pentru mulţi dintre noi este modul în care suntem trataţi şi priviţi de cei din jur. Cu siguranţă afirmăm că avem încredere în noi, însă analizând în profunzime, ne dăm seama că lucrurile nu stau întotdeauna aşa. Fiecare dintre noi avem momente de nesiguranţă, când nu ne considerăm suficient de buni pentru a reuşi ceea ce ne-am propus.
Încrederea în sine este o trăsătură de personalitate, asemănându-se într-o oarecare măsură cu stima de sine, imaginea de sine, motivaţia, perseverenţa, determinarea. Psihologii utilizează o serie de instrumente care ajuta la determinarea gradului de încredere în sine a fiecărui om.
Este adevărat că societatea impune anumite reguli pe care trebuie să le urmăm. Însă avem în acelaşi timp dreptul de a ne afirma identitatea. Nu trebuie să fim toţi la fel. Fiecare are principiile sale, valorile după care se ghidează. Multe persoane nu-şi exprimă adevaratele opinii sau dorinţe pentru a nu fi judecate. Sau acţionează într-un anumit mod pentru a se supune majorităţii. Dar pentru că trăim într-o societate competitivă, fără să ne dăm seama ajungem să ne comparăm cu cei din jur şi chiar să fim afectaţi de părerile lor.

Oare cât de mult contează părerea celor din jur?

Cele mai citite

Related Articles