32 de percheziţii în şapte judeţe, la firme ce ar fi vândut vin contrafăcut

perchezitii traficanti de arme - radioconstanta.ro

Peste 80 de poliţişti efectuează 32 de percheziţii în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Iaşi, Prahova, Teleorman şi Vrancea, dintre care 15 la sedii ale unor societăţi comerciale şi 17 la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul producţiei şi comercializării de băuturi alcoolice, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
Cei în cauză sunt bănuiţi că în perioada 2014-2015, ar fi comercializat importante cantităţi de vin de masă, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.
Totodată, în urma verificărilor a rezultat faptul că, cei în cauză nu ar fi documente de evidenţă contabilă pentru cantităţile produse şi comercializate, marfa fiind livrată pe bază de avize de însoţire (emise doar pentru a justifica provenienţa pe timpul transportului). De asemenea, vinul produs şi comercializat nu ar fi fost obţinut în mod natural, ci prin diferite amestecuri de substanţe (arome, coloranţi) şi alcool.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la aproximativ 300.000 de lei. Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

(Mirabela Afronie)

De același autor

Related Articles