Djokovic şi Dibaba sunt laureaţii premiului Laureus 2014

djokovic-dibaba

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial şi campion la Wimbledon în 2014, a fost distins miercuri, 15 aprilie, cu Premiul Laureus pentru cel mai bun sportiv al anului 2014, cu prilejul galei găzduite de Marele Teatru din Shanghai.

Djokovic, 27 ani, a câştigat 7 turnee în 2014, inclusiv Turneul Campionilor. Ceilalţi nominalizaţi au fost fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, câştigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, jucătorul nord-irlandez de golf Rory McIlroy, campionul mondial de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial la MotoGP, spaniolul Marc Marquez, şi atletul francez Renaud Lavillenie, care a doborât un record mondial vechi de 21 de ani la săritura cu prăjina, deţinut de Serghei Bubka.

Atleta etiopiană Genzebe Dibaba, care a stabilit 3 recorduri mondiale în 3 probe diferite într-un interval de 2 săptămâni, a fost distinsă cu Premiul Laureus pentru cea mai bună sportivă a anului 2014.

Cea mai bună echipă a anului 2014 a fost aleasă naţionala de fotbal a Germaniei, câştigătoarea titlului la Cupa Mondială 2014 din Brazilia.

Premiul pentru revelaţia anului 2014 i-a revenit pilotului australian de Formula 1 Daniel Ricciardo, în timp ce jucătorul de rugby sud-african Schalk Burger a obţinut premiul pentru revenirea anului 2014.

Chinezoaica Na Li, câştigătoarea de la Australian Open 2014, a primit un premiu special pentru realizări remarcabile.

Câştigătorii premiilor Laureus au fost desemnaţi prin vot de către membrii Academiei Mondiale a Sporturilor Laureus, foşti mari sportivi printre care se numără Nadia Comăneci şi Ilie Năstase.

sursa foto: sports.ndtv.com

(Agerpres)

De același autor

Related Articles