[AUDIO] Concurs de Paști!

21 COMENTARII

  1. Miel gata in 15 min.

    Chiulota e o parte din pulpa din spate a mielului. E o bucata destul de frageda care poate fi gatita simplu, fara multe complicații

    Poate fi marinata sau nu, poate fi condimentată doar cu sare și piper e și, foarte important, nu are nevoie de mai mult de un sfert de ora pentru a fi gata de mancat. De exemplu:
    Avem carnea. O prafuim cu sare, o dezmierdăm cu cimbru ori cimbrișor, o masăm cu puținulei de măsline. Îi dăm pace până a doua zi, pentru o aromă puternică sau o gătim imediat, fără riscul de a anula aroma cimbrului. O frigem în tigaia bine încinsă, două minute și jumătate pe fiecare parte. În timpul frigerii nu-i greșit să mai punem două-trei rămurele de cimbru în tigaie. Poate și un cub mic de unt, vine la pachet cu multă savoare. Între timp încingem bine cuptorul. Punem carnea la cuptor pentru 10 minute.
    Ca si garnitura recomand spanac , tras la tigaie cu usturoi și puțină zeamă de lămâie.

    Pofta Buna

    • Ati castigat un cozonac si oua gata inrosite. Va asteptam la ora 15 la sediul Radio Romania Resita pentru a va ridica premiul.Sa aveti buletinul!

  2. Elena Adela
    Kefta

    Ingrediente :

    1/2 kg carne de miel tocata, 2 linguri de ceapa tocata, condimente friptura de miel, 2 oua, 2 linguri patrunjel, 1/2 lingurita oregano, 1/2 lingurita scortisoara macinata, coaja de paine, sare, piper.
    Preparare:
    Se pune intr-un castron carnea tocata, se adauga usturoi, oua, ceapa, coaja de paine de la 3 felii maruntite cu mana, verdeata, condimentele, sarea si piperul dupa gust.
    Se amesteca si se lasa sa se combine aromele, se imparte carnea sub forma de mici si se infige fiecare bucata intr-o frigaruie, se frige pe gratar pe ambele parti.
    Pofta Buna!

    • Ati castigat un cozonac si oua gata inrosite. Va asteptam la ora 15 la sediul Radio Romania Resita pentru a va ridica premiul.Sa aveti buletinul!

  3. drob de miel
    ingriedente:
    1kg de maruntaie de miel
    5 oua
    2ling de ulei
    3 leg de ceapa verde
    1 leg de marar
    1 leg de patrunjel
    sare si piper
    2 felii de paine inmuiata in lapte
    2 ling pesmet
    5 oua fierte
    preparare
    se pun la fiert maruntaiele se lasa se dea cateva clocote se scot pe tocator si se lasa la racit apoi se dau prin masina de tocat carne compozitia se pune intr-un bol se adauga 5 oua batute verdeata tocata marunt se pune sare si piper dupa gust 2 ling de pesmet painea inmuiata in lapte amestecam bine pana se omogenizeaza ungem o tava dreptunghiulara de chec si punem compozitia apoi punem 5 oua fierte dea lungul ca atunci cand taiem sa para ca un ochii dam tava la cuptor la foc mic timp de 40 de minute se serveste cald alaturi de oua fierte si friptura de miel cu salata verde va doresc pofta buna

  4. pulpa de miel la cuptor
    cu garnitura de cartofi gratinati
    ingriedente:
    1pulpa de miel spate 2 kg
    2 cepe
    1 pahar vin alb demisec
    sare si piper dupa gust
    1 kg cartofi
    1 catel de usturoi
    preparare:
    carnea se spala bine apoi se fac locase in pulpa cu varful unui cutit si se introduc catei de usturoi apoi se drege bine cu sare si piper dupa gust se adauga un pahar de vin si cimbri si busuioc si se da la cuptor timp de 1ora la 160 de grade cu folia de aluminiu pusa peste tava pentru a se patrunde si a se fragezi dupa o ora se ia folia la o parte si se mai lasa 30 de minute la foc mare pentru a se face inrosi se taie cartofi in patru se ung cu ulei de masline sare si piper dupa gust se adauga si rozmarin si se dau la toba timp de 30 de minute cu folie acoperiti pentru a se inmuia apoi se trage folia si se mai lasa timp de 15 minute la foc mare pentru a se rumeni friptura se serveste calda cu garnitura de cartofi si salata verde pofta buna si Hristos a inviat

  5. pulpa de miel la cuptor cu cartofi gratinati la toba
    ingrediente:
    1pulpa de 2 kg din spate
    2 cepe
    1 pah de vin alb demisec
    sare piper dupa gust
    1 kg de cartofi
    cum se prepara:
    carnea se spala bine apoi se fac lacase cu varful unui cutit se introduc catei de ustoroi se drege bine se freaca cu sare si piper dupa gust adaugam cimbru si busuioc paharul de vin si dam friptura la cuptor acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam la foc mediu timp de 1ora jumate la 160 de grade apoi dupa acest timp luam folia la o parte si mai lasam jumate de ora la 200 de grade pentru a se face putin crocanta pe din afara si suculenta la mijloc punem cartofii taiati in patru frecati bine cu sare piper si ulei de masline si rozmarin si ii dam la cuptor timp de 30 de min la foc mic cu folia de aluminiu deasupra pentru a se inmuia apoi tragem folia la o parte si mai lasam 10 min la foc mare pentru a se rosii putin friptura se serveste cu garnitura de cartofi si salata verde va doresc pofta buna un paste fericit si Hristos a inviat

    • Ati castigat un cozonac si oua gata inrosite. Va asteptam la ora 15 la sediul Radio Romania Resita pentru a va ridica premiul.Sa aveti buletinul!

  6. Rulada de miel !
    Se scoate osul de la pulpa din spate de miel si se bate cu ciocanul de snitel pana se face uniform ,apoi se pune sare si piper iar intre timp se prepara umplutura care se face din doua felii de paine inmuiate in lapte .Se pun la calit 10 ciuperci taiate cu 2 linguri de ulei de masline , ceapa verde, usturoi verde , ardei gras rosu/verde si o cutie de boabe de porumb si se condimenteaza dupa gust. Cand sunt gata se sparge doua oua intregi pentru a lega compozitia. Compozitia se rastoarna peste carnea de miel si se ruleaza apoi se imbraca in felii subtiri de kaiser si se strange cu sfoara de bucatarie si se pune la coacere . Timpul de coacere depinde de cat de groasa e e rulada , aproximativ 1 ora – 1 ora jumate. Se poate servii cu salata de sfecla si hrean , cartofi natur sau salata verde/leurda.
    Pofta buna

    • Ati castigat un cozonac si oua gata inrosite. Va asteptam la ora 15 la sediul Radio Romania Resita pentru a va ridica premiul.Sa aveti buletinul!

  7. Miel la cuptor.Ingrediente: 2 kg miel (asta înseamnă cam un sfert de miel – pulpă spate sau faţă, cu piept), 10-12 cartofi noi mici, 3 căţei de usturoi, două linguri de ulei de floarea- soarelui, o cană de vin roşu sec, 4 roşii medii, 3 crenguţe de cimbru, o linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat.

    Preparare: şterge bine mielul cu o cârpă umedă. Zdrobeşte usturoiul şi amestecă- l cu condimentele, apoi cu cimbrul şi cu uleiul. Spală bine cartofii noi. Încinge cuptorul la temperatură mare. Stropeşte o tavă cu puţin ulei, apoi aşază cartofii. Unge bine sfertul de miel, de jur-împrejur, cu amestecul de usturoi şi condimente, apoi aşază-l peste cartofi.

    Bagă-l la cuptor, la temperatură mare, timp de 20 de minute, apoi redu focul, stinge carnea cu vin şi coace-o încă o oră. Taie roşiile în două şi adaugă-le în tavă. Continuă coacerea încă 20 de minute. Verifică dacă este făcută carnea şi apoi scoate- o. Serveşte-o cu cartofii şi sosul din tavă, dar şi cu salată verde.

    “Cea mai bună mâncare este cea pe care ai învăţato de la mama ori bunica, aşa că eu declar că reţeta aceasta de friptură de miel este cea mai bună, deoarece o ştiu de la mama”, Pofta buna !!!

    • Ati castigat un cozonac si oua gata inrosite. Va asteptam la ora 15 la sediul Radio Romania Resita pentru a va ridica premiul.Sa aveti buletinul!

  8. Pasca

    Ingrediente pentru aluat : 2 oua , 100ml ulei , 500g faina , 1/2 lingurita sare , 100g stafide , 20g drojdie , rom , 250ml lapte , 120g zahar
    Ingrediente pentru crema : 350g branza dulce de vaci , 80g zahar , 2 oua , 30g gris , 50g stafide aurii , coaja rasa de lamaie , esenta de rom si scortisoara dupa gust , 1 ou pentru uns

    Preparare : Incalzesti laptele cu zaharul si sarea.Lasi sa se raceasca putin. Pui drojdia in putin lapte caldut, pui faina intr-un lighenas , adaugi laptele caldut , apoi ouale , drojdia diluata in lapte si stafidele tinute in rom. Framanti bine , adaugand treptat uleiul caldut , dupa care lasi aluatul la crescut. Imparti apoi aluatul in doua . Intinzi o parte pe fundul unei tavi rotunde nu prea mari , unsa si tapetata cu hartie de copt .Ridici putin marginile aluatului si pui crema de branza, pentru care amesteci bine toate ingredientele intr-un vas . Nivelezi frumos branza.
    Din cealalta bucata de aluat intinzi doua suluri mai mici si subtiri si doua suluri mai mari si mai groase pe care le impletesti separate , apoi asezi sulul mare imprejurul tavii , iar sulul mic il asezi in mijlocul tavii in forma de cruce. Lasi pasca putin la crescut , o ungi cu un ou batut si o dai la cuptor pana trece proba cu paiul.

    Pofta buna !

    • Ati castigat un cozonac si oua gata inrosite dar si marele premiu un miel. Va asteptam la ora 15 la sediul Radio Romania Resita pentru a va ridica premiul.Sa aveti buletinul!

  9. Mihele Daniela.

    Pasca Ardeleneasca

    Ingrediente:
    Aluat: 70g unt, 300 g faina, 1 plic praf de sare, 5 linguri lapte caldut, 30 g drojdie, 70g zahar, 2 oua, untura si faina pt tava.
    Crema: 700-750g branza de vaci, 1 lamaie, 1 ou, 200g smantana, 200g zahar, 100g stafide, 60g gris, 1 plic praf de sare, 3 esente de rom.

    Se pune untul la topit, apoi se lasa sa se raceasca putin. Intr-un castron se pune faina. In mijloc se face o adancitura. Drojdia si laptele se amesteca, apoi se toarna in adancitura si se presara putina faina.
    Se lasa la dospit cca 25 min, pana se observa ca faina incepe sa se crape.
    Se adauga untul, zaharul si ouale, apoi se amesteca pana aluatul se desprinde de pe castron. Se acopera si se lasa la crescut cca 2 ore la temperatura camerei. Din acest aluat se opreste pentru spicul-ornament ce se aseaza pe pasca.
    Mai apoi se incinge cuptorul. Se unge forma cu untura sau grasime si se tapeteaza cu faina. Apoi se intinde aluatul si se modeleaza dupa forma.
    Asa cum este modelat se mai lasa 15 minute in forma. Se da prin razatoare 1/2 lamaie si se separa oul.
    Intru-un castron se pune branza, smantana, grisul, zaharul, galbenusul, coaja de lamaie, esenta de rom si stafidele si se amesteca pana se obtine o crema consistenta.
    Albusul se bate spuma impreuna cu sarea si se adauga pesre compozitia de branza. Compozitia rezultata se pune in forma. Din aluatul pus de-oparte se intind 4 fasii. Acestea se impletesc spic si se pune pe marginea formei si pe mijloc in semnul Sfintei Cruci. Se pune in cuptor cca 40 de minute, apoi se lasa la racit.
    Sarbatori binecuvantate!

    • Ati castigat un cozonac si oua gata inrosite. Va asteptam astazi la ora 15 la sediul Radio Romania Resita pentru a va ridica premiul.Sa aveti buletinul!

  10. PASCA FARA ALUAT
    INGREDIENTE

    700g branza dulce de vaci
    6 oua
    400g smantana
    200g zahar
    200g unt
    4 linguri gris
    4 linguri faina
    3 plicuri zahar vanilat
    200g stafide
    un praf sare

    Se pun ouale intregi intr-un castron, se adauga un praf se sare, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza bine.

    Se adauga branza si untul la temperatura camerei si se omogenizeaza tot cu mixerul.

    Se adauga pe rand grisul si faina si se mixeaza.

    Se adauga si smantana si se omogenizeaza.

    La sfarsit se adauga stafidele si se amesteca.

    Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.

    Se pune compozitia in tava si se introduce in cuptorul preancalzit 45-50 minute la foc potrivit.

    Se lasa sa se raceasca in tava pana a doua zi.

    Se scoate din tava, se portioneaza si se servaste.

    Pofta Buna!

    • Ati castigat un cozonac si oua gata inrosite. Va asteptam la ora 15 la sediul Radio Romania Resita pentru a va ridica premiul.Sa aveti buletinul!

  11. Drob de miel cu ciuperci
    500-600 g organe de miel (inima, un plămân, rinichi, ficat), 300 g ciuperci champignon, 2 legături ceapă verde,1 legătură usturoi verde (sau 5-6 căţei de usturoi uscat),1 legătură mare de mărar,1 legătură pătrunjel, 8 ouă (6 crude, 2 fierte tare), 1 linguriţă cimbru uscat, Sare, piper.
    Organele de miel şi ciupercile se fierb separat, cu un pic de sare, aproximativ 30 de min (ciupercile mai puţin). Se lasă la răcit. Organele, ciupercile, ceapă, usturoiul se mărunţesc până se fac aproape o pastă (cu maşina de tocat sau blender). Se adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, sarea, piperul, cimbrul şi 5 ouă crude. Se amestecă uşor până la omogenizare.
    Într-o tavă dreptunghiulară sau rotundă se varsă compoziţia şi se introduce câte o jumătate de ou fiert. Totul la cuptor, la temperatură medie. După aproximativ 15 minute se pune pe deasupra al 6-lea ou crud, bătut bine înainte. Se mai lasă la cuptor 30-35 de minute. Se serveşte rece, acompaniat de ridichi şi ceapă verde.

  12. STUFAT DE MIEL: 500G CARNE DE MIEL,3 LEGATURI CEAPA VERDE,3 LEGATURI USTROI VERDE,2-3 CATEI DE USTUROI,1 LEGATURA MARAR,1 LEGATRA PATRNJEL,O LINGURA FAINA,BOIA DE ARDEI DULCE,MENTA PROASPA,BULION,SARE,PIPER. MOD DE PREPARARE: SPALA SI CURATA BINE CARNEA,APOI TAI-O BUCATI SI PUNE-O LA CALIT IN ULEI INCINS.TOARNA PESTE EA 1-2 CANI DE APA CALDA SI LAS-O SA SE INABUSE CU UN CAPAC DEASUPRA PANA SE INABUSE BINE CARNEA.ADAUGA PESTE CARNE,CEAPA SI USTUROIUL,MAI LAS-O SA FIARBA 2-3 MIN SI ADAUGA SI BULIONUL,BOIA,FAINA DIZOLVATA IN PUTIN SOS FIERBINTE SI CATEVA FRUNZULITE DE MENTA.LA FINAL CONDIMENTEAZ-O CU SARE,PIPER DUPA GUST.STUFATUL DE MIEL SE SEVESTE CALD,PRESARAT CU MARAR SI PATRUNJEL DIN BELSUG. POFTA BUNA

    • Ati castigat un cozonac si oua gata inrosite. Va asteptam la ora 15 la sediul Radio Romania Resita pentru a va ridica premiul.Sa aveti buletinul!

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles