De la Britten la Romanian Roots. Corul de Copii Radio a cucerit publicul din Grecia

Corul de copii Grecia1

Unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale internaţionale din Grecia, deosebit de apreciat şi pe plan european, Festivalul Internaţional de Muzică Evmelia, ediţia a IV-a, din oraşul grecesc Volos, a fost deschis, joi, 26 martie, de Corul de Copii Radio, ansamblu ce anul acesta sărbătoreşte 70 de ani de la înfiinţare.

Şi de această dată, Corul de Copii Radio a dovedit ca îşi merită titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene, titlu acordat de către Federaţia Corurilor din U.E. şi datorat numeroaselor sale performanţe pe scenele din toată lumea, prin prestaţia de mare valoare artistică şi prin frumoasa prezenţă scenică ce a încântat publicul şi specialiştii deopotrivă.

Repertoriul prezentat a fost o adevărată călătorie prin lumea muzicii, corul abordând piese din spaţii geografice diferite, din perioade diferite şi sonorităţi foarte diverse. Astfel dacă în prima parte copiii au cântat celebra compoziţie pentru cor A Ceremony of Carols de Benjamin Britten, în partea a doua, cei 50 de copii, sub conducerea dirijorului Voicu Popescu, au dezvăluit grecilor veniţi la concert rădăcinile româneşti, prezentându-le spectacolul multimedia Romanian Roots. Astfel, publicul din Volos a ascultat piese de folclor, muzică sacră bizantină şi piese semnate de compozitori români contemporani. Corul a fost acompaniat la pian de Magdalena Faur.

„Vă mulţumim că aţi venit la noi si ne-aţi arătat frânturi din minunata voastră cultură”, a spus un spectator după concert. “Nu am cuvinte să vă felicit. Corul are o claritate extraordinară”, apreciază un bariton vienez prezent la festival.

Festivalul Internaţional de Muzică Evmelia continuă până pe 2 aprilie şi are pe afiş orchestre, solişti, dirijori şi formaţii muzicale din Serbia, Slovenia, Olanda, Japonia, Macedonia, Italia, Bulgaria, Polonia, Austria, Muntenegru, Bosnia Herţegovina şi Grecia.

Participarea în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia, Grecia, a deschis seria turneelor internaţionale pe care Corul de Copii Radio le va susţine în acest an aniversar: pe agenda corului urmează turnee la Milano (în contextul Expoziţiei Universale Milano 2015), Lugano (Elveţia) şi München, unde va evolua în finala prestigiosului concurs internaţional de muzică corală Let the Peoples Sing, organizat sub egida European Broadcasting Union.

Eveniment organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media şi Orchestrele şi Corurile Radio.

Sponsori: BRD, Eurolines, Carrefour.

Corul de copii Grecia2

De același autor

Related Articles