Copilotul a prăbuşit intenţionat avionul şi a ucis 150 de oameni

avion-franta-adevarul.ro

Șeful echipei de investigatori ai tragediei aviatice GermanWings a declarat că atunci când avionul s-a prăbușit, la manșă era copilotul cursei.

“Copilotul era singur in cabina cand a actionat voluntar pentru coborarea avionului”, a spus reprezentantul anchetatorilor.
Procurorul Brice Robin a mai adăugat că pe toată durata coborarii avionului, din cabina s-a auzit respiratia copilotului, ceea ce inseamna ca acesta era in viata.

“Copilotul a acționat butonul de coborâre a avionului dintr-un motiv pe care nu îl știm, dar care ar putea fi interpretat ca o intenție conștientă de a distruge avionul”, a spus procurorul Robin.

Comandantul nu a mai putut intra în cabină

Citând informații obținute dintr-una din cele două cutii negre ale avionului, procurorii francezi au spus că după ce a părăsit la un moment dat cabina de pilotaj, comandantul avionului nu a mai putut reintra în cabină din cauză că accesul nu i-ar mai fi fost permis de către copilot.

Cealaltă cutie neagră a avionului nu a fost încă găsită, a spus Brice Robin.

Numele pilotului și al copilotului cursei Barcelona-Dusseldorf nu au fost facute publice. Procurorul Robin a spus doar că pe copilot îl chema Andreas și avea 28 de ani.

Cursa Airbus 320 de la Barcelona la Duesseldorf s-a prăbușit marți în Alpii francezi, ducând la moartea tuturor celor 150 de oameni aflați la bord. Autoritățile spun că avionul a coborât în opt minute de la altitudinea de croazieră de 13.000 de metri până la 2.000 de metri.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles