16 elevi şi doi bebeluşi printre victimele avionului prăbuşit în Franţa

avion prabusit

Printre persoanele aflate la bordul avionului erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli şi cel puţin un belgian. De asemenea, la bord erau 16 elevi şi doi profesori de la Liceul german Joseph-Koenig, situat în oraşul Haltern am See, dar şi doi bebeluşi. Directorul companiei Germanwing a precizat că avionul Airbus A320 zbura sub pavilionul Germanwings din 2014, după ce a efectuat curse pentru Lufthansa, şi a fost supus ultimei verificări importante în vara lui 2013, apoi a fost examinat în martie la Dusseldorf.

Un atentat nu este exclus

Deputatul Christophe Castaner, care a survolat locul prăbuşirii cu un elicopter, alături de ministrul de Interne Bernard Cazeneuve declara: „O scenă apocaliptică. Sunt doar resturi şi cadavre“, a spus el, asigurând că „pista teroristă nu este câtuşi de puţin privilegiată“. Experţii sunt de părere că fiindcă resturile avionului prăbuşit în Franţa sunt concentrate într-o zonă relativ restrânsă, este mai puţin probabil ca accidentul să fie consecinţa unui atentat cu explozibil. Această variantă nu exclude însă pista unei deturnări a aeronavei care s-ar fi terminat cu prăbuşirea avionului în Franţa.

Autorităţile au suspendat căutările victimelor

Autorităţile franceze au suspendaţ pe parcursul nopţii, căutările victimelor accidentului aviatic produs în sud-estul Franţei, relatează presa de la Paris. Sute de membri ai echipelor de intervenţie au suspendat căutările la lăsarea serii şi pe fondul ninsorii.

O echipă de fotbal suedeză trebuia să se afle la bordul avionului prăbuşit în Franţa

O echipă de fotbal din Suedia a schimbat în ultimul moment zborul deşi ar fi trebuit să se afle la bordul avionului prăbuşit în Alpi, potrivit AFP. Echipa „Dalkurd FF“ din Borlaenge, centrul Suediei, trebuia să zboare către casă, imediat după o oprire în Catalonia. Însă, la sosirea pe aeroportul din Barcelona, membrii echipei au decis că halta în Dusseldorf ar fi fost prea lungă, aşa că şi-au reprogramat alte trei zboruri, prin Zurich şi Munchen. „Către toţi cei care au încercat să ne contacteze în ultimele câteva ore, vă transmitem că suntem acasă şi suntem bine“, a notat Frank Pettersson pe Twitter, golgheterul echipei de fotbal. „A fost vorba de alt avion. Fie ca ei să se odihnească în pace“, se arată în mesajul fotbalistului suedez. Directorul „Dalkurd FF“ a declarat pentru publicaţia Aftonbladet că echipa a scăpat la mustaţă de o tragedie. „Trebuia să ne aflăm în acel avion. Erau patru avioane care plecau cam în acelaşi timp şi care zburau spre nord, peste Alpi. Patru avioane, iar noi am avut jucători în trei dintre ele. Puteţi spune că am fost foarte, foarte norocoşi“, a declarat Adil Kizil, directorul echipei de fotbal suedeze.

Sursa: adevărul.ro

De același autor

Related Articles