Vine, vine primăvara!

curatenie-400x300

Pe zi ce trece şi pe măsură ce primăvara îşi intră tot mai mult în drepturi, ultimul lucru pe care cei mai mulţi dintre noi şi-l doresc este să piardă o săptămână din viaţă făcând curăţenia de sezon, poate cea mai importantă din fiecare an. Dar luna martie pare a fi cea mai propice perioadă pentru curăţenia generală. Nu trebuie să uităm că strada și localitatea în care trăim sunt o prelungire a casei noastre. Este responsabilitatea noastră să păstrăm oraşul curat și să protejăm mediul înconjurător. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare! Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor.

La Reşiţa s-a dat startul în această săptămână. Materialul antiderapant de pe străzi (praful) este îndepărtat de operatorul de salubritate SUPERCOM, conform graficului, iar prin proiectul “Sistem integrat de management al deşeurilor” vor fi dotate platformele de gunoi cu recipiente pentru colectarea selectivă, de către Eco-Rom ambalaje, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Roxana Topală.

La Timişoara, Acţiunea Ecologică de Curăţenie Generală de Primăvară va începe de luni. În cadrul acestor acţiuni se vor lua măsuri pentru curăţarea spaţiilor verzi, a aleilor, a trotuarelor şi a rigolelor stradale din perimetrul imobilelor de locuit şi a celor cu altă destinaţie precum şi vopsirea băncilor.

Ca în fiecare an, autorităţile fac apel la toţi cetăţenii să se implice şi să sprijine cu forţe proprii eforturile administraţiei publice locale de a avea o localitate curată şi civilizată.

Cât de mult ne implicăm în operaţiunea „Curăţenia de primăvară”?

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles