Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean va fi modernizat

Spitalul-Clinic-Judetean-de-Urgenta-TimisoaraAmbulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean Timişoara va fi modernizat printr-un proiect POR 2007-2013 care presupune investiţii de peste 56 de milioane de lei, dintre care aproape 42 de milioane de lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.
‘Consiliul Judeţean Timiş a semnat contractul de finanţare. Proiectul este finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, a declarat pentru AGERPRES, Titu Bojin, preşedintele CJ.
Perioada de implementare a proiectului este de 11 luni şi se urmăreşte creşterea nivelului de protecţie a sănătăţii cu îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiunea de vest, prin furnizarea unor servicii publice de sănătate la o calitate crescută şi sporirea accesului populaţiei la acestea.
Potrivit preşedintelui CJ Timiş, cel mai mare spital din vestul ţării beneficiază de reparaţii majore, pe lângă extinderea şi modernizarea ambulatoriului şi a UPU fiind inclusă şi construirea unui heliport pentru elicopterul SMURD.
Până în 2013 s-a refăcut faţada spitalului cu bani de la CJ Timiş, au continuat lucrările de extindere a corpului de clădire care găzduieşte Casa Austria (secţia pentru arsuri – n.r.) şi au fost efectuate lucrări de reparaţii şi de reabilitare termică. Acum, medicii de aici aşteaptă în jur de 200 de aparate şi echipamente pentru urgenţe, între care doppler, EKG, electrocauterizator, monitoare pentru diverse specialităţi, videogastroscoape, ecografe, electrografe, spirometru, computere tomograf şi aparat RMN.
Autoritatea de Management pentru Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar organismul intermediar responsabil cu implementarea acestui program în regiunea de vest este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, Timişoara.

Sursa: AGERPRES

Foto: TION

Cele mai citite

Related Articles