[FOTO] Reşiţa şi Veliko Gradişte s-au înfrăţit

acord infratire belgrad (2)

Autorităţile locale din Reşiţa şi Veliko Gradişte s-au înfrăţit. Primarii celor două localităţi au semnat cu ocazia celei de a-37-a ediţii a Târgului Internaţional de Turism de la Belgrad, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute documentele care atestă acest lucru.
Reşiţa şi Veliko Gradişte au colaborat cu succes până în prezent, reuşind să atragă şi finanţări nerambursabile prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia 2007-2013. Unul dintre proiecte, derulat împreună cu primăria Lugoj a vizat promovarea tradiţiilor culturale. Au fost achiziţionate scene complet echipate, cu sonorizare şi lumini, câte una pentru fiecare oraş şi au fost organizate spectacole folclorice în cele trei oraşe partenere.
Administraţia locală din Reşiţa speră să continue colaborarea cu Veliko Gradişte în scopul de a dezvolta şi de a promova cultura, educaţia, sportul, asistenţa socială, turismul celor două zone dar şi a proiectelor cu finanţare nerambursabilă şi a dezvoltării urbane durabile a celor două oraşe. Această colaborare poate fi benefică pentru ambele oraşe, în contextul noului exerciţiu financiar 2014-2020 al Uniunii Europene.
Municipiul Reşiţa este înfrăţit cu mai multe localităţi din Serbia, Vârşeţ, Kikinda şi Pojarevăţ.

(Mirabela Afronie)
Foto: primăria Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles