Zeci de infracţiuni de fals şi uz de fals

PA072278(1)

Majoritatea românilor care îşi fasifică documentele de călătorie sunt posesori de autovehicule înmatriculate în străinătate şi se deplasează în mod frecvent în Serbia, în scop turistic şi comercial. La această concluzie au ajuns poliţiştii de frontieră din Mehedinţi, care pe parcursul anului trecut, au descoperit 90 de infracţiuni de fals şi uz de fals. Cele mai multe documente falsificate au fost certificatele de înmatriculare şi taloanele de inspecţie tehnică periodică ale autoturismelor înmatriculate în Bulgaria, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera.
„Falsurile celor 51 de documente bulgăreşti au fost realizate folosindu-se certificate sau taloane bulgăreşti originale, care în prealabil au fost scanate şi prelucrate informatic. Pe documentele astfel obţinute au fost aplicate în fals aceleaşi elemente de siguranţă ca şi cele originale. Permisele de înmatriculare au fost falsificate folosindu-se un suport din material plastic pe care au fost imprimate datele de identitate, fotografia titularului şi înscrisurile cu caracter general”, spune Pera.
În momentul depistării persoanelor care recurg la asemenea metode, poliţiştii de frontieră întrerup călătoria celor în cauză, luând măsuri de întocmire a actelor premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de ieşire/intrare ilegală din ţară.
Conform legii, pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni este închisoare de la 3 luni la 5 ani.

(Sebastian Dragomir)
Foto: STPF Mehedinţi

Cele mai citite

Related Articles