Efectele sărăciei asupra românilor

cersetor-3Sărăcia nu naşte virtute. Sărăcia naşte în continuare sărăcie, “dezvoltă subdezvoltarea”.
Este cunoscut faptul că ţara noastră se confruntă cu o serie de probleme, ceea ce a făcut ca, statisticile europene să claseze România, mai tot timpul, pe ultimele locuri. Aşa se face că şi atunci când vorbim de standardul de viaţă, ne aflăm tot pe ultimul loc în Uniunea Europeană, iar riscul de sărăcie este aproape dublu faţă de media europeană.
România are cea mai mare cotă din Uniunea Europeană de populaţie care trăieşte în zonele rurale (45% din totalul populaţiei) şi, conform datelor INS, riscul de sărăcie extremă este 4 ori mai mare în zonele rurale (8,8%) în comparaţie cu zonele urbane (2,2%).
În sistemul de învăţământ din România, rata abandonului atât în clasele primare, cât şi cele de liceu a crescut în ultimii ani. Aşa cum au crescut şi micile infracţiuni, găinăriile cum mai sunt denumite. Dacă în Europa nu mai există boala numită TBC, la noi numărul cazurilor este în continuă creştere din cauza condiţiilor igienico-sanitare şi alimentare precare. Tot mai multe mame îşi abandonează copiii şi….mai sunt încă o mulţime de efecte ale sărăciei pe care mulţi nu vor să o recunoască. Astfel că pe parcursul zilei vom încerca împreună cu dumneavoastră să creionăm toate aceste tare ale societăţii dar să vorbim şi despre speranţă, despre ce am putea sau ce ar trebui făcut de cei care pot pentru a nu se mai vorbi despre acest flagel: sărăcia.

De același autor

Related Articles