Angela Merkel, în vizită la Budapesta

angela-merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, va merge, astăzi, la Budapesta, pentru a discuta cu premierul ungar, Viktor Orbán, în contextul în care acesta încearcă să rămână în relaţii bune şi cu Moscova.

Pe agenda discuţiilor, sunt chestiuni bilaterale, politicile Uniunii Europene, precum şi situaţia din Ucraina.

Ministrul ungar de extrene, Péter Szijjártó, a declarat, zilele trecute, că vizita cancelarului german la Budapesta reprezintă o recunoaştere a importanţei cooperării bilaterale cu Ungaria.

Acesta a precizat că relaţiile dintre cele două ţări nu sunt îngreunate de nicio chestiune deschisă, care să nu poată fi soluţionată foarte rapid, şi a menţionat că în Ungaria funcţionează 6 mii de companii germane, care oferă locuri de muncă pentru 300 de mii de persoane.

Potrivit ministrului ungar de externe, în timpul discuţiilor dintre Angela Merkel şi premierul Viktor Orbán, va fi abordat în mod sigur şi subiectul vizitei la Budapesta, în 17 februarie, a preşedintelui rus, Vladimir Putin, în condiţiile în care cancelarul german depune eforturi serioase, în interesul soluţionării situaţiei din Ucraina pe calea dialogului.

În ajunul vizitei cancelarului german, câteva mii de ungari au manifestat, ieri, la Budapesta, împotriva guvernului.

Ei au purtat pancarte cu texte în germană, prin care cereau ajutor Angelei Merkel, în faţa lui Viktor Orbán.

Potrivit protestatarilor, acesta încalcă democraţia, îndepărtează ţara de Uniunea Europeană, pentru a se apropia de Moscova, şi ia măsuri care sărăcesc populaţia.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles