Facilităţi pentru restanţieri

impozite-si-taxe

Reşiţenii care au restanţe la bugetul local nu vor suporta penalizări dacă îşi achită impozitele, chiriile sau amenzile restante până la finalul lunii martie. Decizia a fost luată ieri de consilierii locali. Prin acordarea acestei facilităţi fiscale, persoanele fizice vor fi impulsionate să-şi achite integral debitele principale restante. O pot face de la întâi februarie şi până în 31 martie – inclusiv, spune primarul Mihai Stepanescu:

Anul trecut au beneficiat de această facilitate peste o mie de cetăţeni, a menţionat directorul executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe, Ion Brabete.
„Avînd în vedere faptul că activitatea de colectare a impozitelor şi taxelor locale reprezintă o componentă majoră în susţinerea bugetului local, precum şi criza financiară care a afectat municipiul Reşiţa, pentru impulsionarea achitării impozitelor de către persoanele fizice, considerăm necesară iniţierea unui proiect de hotărâre pentru acordarea scutirii de la plata dobânzilor, penalităţilor şi a majorărilor de întârziere pentru persoanele fizice care achită integral în perioada 01.02.2015-31.03.2015, debitele principale restante, inclusiv amenzi contravenţionale, existente în sold”, se arată în raportul de specialitate întocmit de Serviciul Public „Direcţia Impozite şi Taxe”.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles