Mica Unire, marcată la Caransebeş

AFIS 24 IANUARIE

Pentru a sărbătorii cei 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, în colaborare cu Serviciul Judeţean Caraş-Severin al Arhivelor Naţionale, organizează o manifestare la care sunt aşteptaţi toţi locuitorii municipiului.

Manifestarea va cuprinde o Masă rotundă cu tema: “Alexandru Ioan Cuza – făuritorul României moderne”, în care specialişti din cadrul ambelor instituţii vor încerca să reliefeze reformele modernizatoare care au pus bazele statului naţional român, iar apoi va avea loc un spectacol de dansuri tradiţionale româneşti, susţinut de ansamblul folcloric “Zestrea gugulanilor”, coregraf Simion Dragalina, încheiat cu tradiţionala Horă a Unirii.

Evenimentul va avea loc joi, 22 ianuarie 2015, începând cu ora 10.00, în Aula Musei Caransebesiensis, de la etaj, a instituţiei de cultură. Prin aceasta se încearcă o scoatere în evidenţă a importanţei politice a „Micii Uniri”, cât şi a personalităţii lui Alexandru Ioan Cuza pentru viitoarea Românie.

Întreaga manifestare se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

(Lavinia Călina)

Cele mai citite

Related Articles